Kun mieli on maassa, tekee aika helposti mieli syödä roskaruokaa tai vaikka suklaata.

Niihin ei kannata sortua, koska niitä syömällä tuskin tulet sen iloisemmaksi. Tässä on kolmea asiaa, joita kannattaa syödä tai juoda, jos haluat tulla iloisemmalle päälle. Nekään eivät kaikki ole terveellisimmästä päästä, mutta terveellisempää kuin rasvainen, suolainen ja sokeria paljon sisältävät asiat.

Seesamin siemenet

Seesamin siemenissä on tyrosiinia, joka lisää aivojen dopamiinitasoja. Se voi parantaa ajattelua ja muistia, joka myös saa olon iloisemmaksi. 100 grammassa seesaminsiemeniä on 0,79 grammaa tyrosiinia.

Kahvi

Sen lisäksi, että kahvi vapauttaa dopamiinia, se myös estää adenosiinin tuotantoa. Adenosiini on aivojen välittäjäaine, joka saa olon tuntumaan uneliaaksi. Nyt on selvää, miksi kahvia juodaan aamulla! Kun ei väsytä, on olokin iloisempi.

Banaanit

Banaanit sisältävät runsaasti kaliumia, mutta ne sisältävät myös toista tärkeää asiaa, joka tunnetaan nimellä tryptofaani. Se on aminohappo, jonka keho muuntaa serotoniiniksi, joka auttaa rentoutumaan. Keskikokoinen banaani sisältää noin 11 mg tryptofaania. Kalium ja magnesium auttavat vähentämään stressitasoja, joka tekee todellakin iloisemmaksi.

Lähde: Indian Express