Torkuttaminen on ihanaa, mutta nämä 15 asiaa päihittävät lyhyen, pätkittäisen unen kertaheitolla.

Ihmisillä on tapana määritellä itsensä aamu- tai iltaihmisiksi. Jos on vaikea kokea itsensä aamuihmiseksi, saattaa taustalla olla se, ettei osaa ottaa aamuista kaikkea niiden potentiaalia irti.

Nämä asiat tekevät aamuista mukavampia ja ovat hyvä syy aloittaa päivä heräämällä hieman aikaisemmin.

1. Venyttely

Kaiva esiin jumppa- tai joogamattosi ja tee vartalosi herättelevä, lempeä venyttely heti aamutuimaan.

2. Tehtävien asioiden listaaminen

Laadi aamulla lista kaikista asioista, mitä sinun tulee päivän aikana tehdä. Näin et unohda niitä. Tehtyjen hommien yliviivaaminen on myös hyvin tyydyttävää.

3. Istuminen hiljaisuudessa

Lyhyt mediaatio voi muuttaa koko päiväsi. Istu hiljaa ja hengittele syvään. Rentoutukseen uppoaminen ei ole vain hippien heiniä, myös tiede tukee meditoinnin hyviä vaikutuksia mieleen.

4. Tanssiminen

Valitse lempimusiikkiasi soimaan ja väännä viisarit kaakkoon (kuitenkin niin, etteivät naapurit häiriinny). Hyvän tunnelman nostattavan musiikin mukana tanssiminen polttaa kaloreita ja laittaa endorfiinit jylläämään.

5. Hyvästä aamiaisesta nauttiminen

On ihan eri asia valmistaa hyvä ja monipuolinen aamupala ja nauttia sen syömisestä rauhassa kuin kaapaista nopeasti jugurttikippo tyhjäksi.

6. Puhelun soittaminen

Soita aamulla hyvänmielenpuhelu ystävällesi tai perheenjäsenellesi vain kuulumisia vaihtaaksesi. Se tukee koko loppupäivän vuorovaikutusta ja saa olosi rentoutuneeksi.

7. Rauhallinen teehetki

Nautiskele hyvin haudutetusta teestä rauhassa sen sijaan, että juoksisit aamulla take away-kuppi kourassa ovesta ulos.

8. Vartalon rullaus

Jos olo tuntuu tiukalta ja lihakset ovat hellinä edellispäivän treenistä, putkirullaa vartalosi läpi. Näin lihakset eivät ehkä kipeydy lainkaan niin paljoa, kun käyt ne läpi jo ennen pahimpia jumituksia.

9. Lyhyt kauneushoito

Puhdistava savinaamio tai jalkakuorinta on mitä ihanin tapa aloittaa päivä. Itsensä hemmottelu kunniaan!

10. Tehokas treeni

Vartissa ehtii saada kunnon hien pintaan, sykkeen ylös ja kalorit palamaan lyhyellä mutta intensiivisellä HIIT-treenillä, joka kiinteyttää ja vahvistaa lihaksia.

11. Lounaan valmistus

Kun valmistat itse lounaasi jo aamulla, sinun ei tarvitse juosta lounastunnilla jonottamaan sitä ravintolasta tai kahvilasta. Itse tehty lounas on myös helpompaa rakentaa ravitsevaksi ja terveellisemmäksi.

12. Pidempi kävely

Käytätkö lemmikkisi aamulla niin nopealla ja lyhyellä lenkillä kuin mahdollista? Karvainen ystäväsi (ja omatuntosi) kiittää, kun varaat aamulenkkiin enemmän aikaa.

13. Voimalauseiden harjoittelu

Mieti voimalausetta, joka saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi. Mietiskele ja toistele lausetta aamulla. Tähän menee paljon vähemmän aikaa kuin 15 minuuttia, mutta harjoitus voi muuttaa mielentilaasi paljon. Jos sinulla on tärkeä kokousesitys iltapäivällä, toistele aamulla itseksesi miten ammattitaitoinen ja itsevarma olet ja miten todella olet perehtynyt asiaasi.

14. Nopea siivous

Petaa peti, pyyhkäise keittiötasot ja ruokapöytä, siisti kodin yleisilmettä. Puhtaaseen ja siistiin kotiin on ihanaa tulla, ja puhdas ympäristö tekee hyvää sekä henkiselle että fyysiselle terveydellesi.

15. Lukeminen

Koska viimeksi luit aamulla jotain muuta, kuin sähköposteja? Lue aamulla hetki hyvää kirjaa tai lempisivustoasi.

Lähde: Popsugar