Tutkimusta johtaneen tohtorin mukaan tutkimukset osoittavat, että yrttiteellä on ansaitusti hyvä maine terveyden ja hyvinvoinnin tukijana.

Uusi tutkimus on paljastanut, että yrttiteen juominen todella auttaa saamaan paremmat yöunet. Tutkimuksessa analysoitiin kymmenen kliinistä koetta, joihin liittyi 550 osallistujaa ympäri maailmassa, ja selvisi, että yrttiteet, kuten kamomilla, inkivääri ja piparminttu, auttoivat parantamaan unen laatua.

Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan myös muut yrttiteen tunnetut hyödyt saivat tukea analyysissa: viherminttuteen havaittiin olevan hyödyksi nivelrikkoon, sitruunamelissatee vähensi oksidatiivista stressiä, ruusunmarjatee johti hieman lievempiin kuukautiskramppeihin ja kamomillatee paransi glykeemistä kontrollia.

Analyysissä tutkijat perehtyivät kymmeneen kultastandardin tutkimukseen Kanadasta, Kiinasta, Iso-Britanniasta ja Japanista, missä tutkittiin erilaisten yrttiteelaatujen kemikaalisia ominaisuuksia. Metron mukaan luonnolliset yhdisteet, kuten alkaloidit, karotenoidit ja polyasetyleenit, ovat yleisiä suuressa osassa suosituimmista yrttiteemauista ja ne on yhdistetty parantuneeseen unen laatuun ja glykeemiseen kontrolliin.

”Tiedämme, että yrttiteet sisältävät tärkeitä kasviperäisiä bioaktiiveja, joilla voi olla monupuolinen biologinen vaikutus kehoon”, tutkimusta johtanut tohtori Chris Etheridge sanoi.

”On myös uutta tieteellistä näyttöä anti-ageing vaikutuksista perustuen solututkimuksiin. Yhdessä nämä tutkimukset osoittavat yrttiteen perinteisen maineen terveyden ja hyvinvoinnin tukijana on hyvin ansaittu”, hän lisäsi.

Kerroimme aiemmin, että vihreä tee yhdistettiin tutkimuksessa pidempään ja terveempään elämään. Voit lukea aiheesta lisää täällä, kun taas tähän uuteen tutkimukseen voit perehtyä tarkemmin täällä – kenties teekupposta samalla nauttien!

Lähde: Metro