Yli puolet aikuisista turvautuu alkoholiin pärjätäkseen arjen paineiden kanssa, paljastaa tutkimus

Moni saa pullosta lohtua stressin keskellä.

Tutkimuksen mukaan noin 60 prosenttia aikuisista myöntää juovansa alkoholia, jotta he pärjäävät arjen stressin kanssa, kertoo The Independent. Vuoden 2017 maalis-huhtikuun aikana toteutettuun Drinkawaren tutkimukseen osallistui yli 6 000 brittiä, jotka olivat iältään 18-75-vuotiaita.

Tutkimuksessa aikuisille annettiin lista, josta valita syitä alkoholin juomiselle. Vaihtoehtoihin lukeutuivat muun muassa se, että juominen auttaa nauttimaan juhlista, se auttaa sopeutumaan muiden joukkoon ja se on hauskaa.

The Independentin mukaan tulokset paljastivat useita syitä sille, miksi ihmiset päättävät juoda alkoholia. 38 prosenttia osallistujista sanoi joskus juovansa unohtaakseen ongelmansa, 47 prosenttia joi piristääkseen itseään ja 41 prosenttia totesi juovansa toisinaan, koska tunsi olonsa masentuneeksi ja hermostuneeksi.

The Independent kertoo, että lähes kolme viidestä ihmisestä myönsi, että he juovat alkoholia auttakseen itseään käsittelemään päivittäisen elämänsä paineita. Drinkawaren toimitusjohtaja Elaine Hindalin mukaan ajatuksia herättävät tutkimustulokset osoittavat, että huolestuttava määrä ihmisiä juo alkoholia pärjätäkseen päivittäisen elämän paineiden kanssa.

”Vaikka ihmiset saattavat ajatella, että alkoholijuoma raskaan päivän jälkeen voi auttaa heitä rentoutumaan, voi se pitkässä juoksussa myötävaikuttaa masennuksen ja ahdistuksen tuntemuksiin ja tehdä stressistä vaikeampaa käsitellä”, Hindal kertoi.

Lähde: The Independent


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.