Varo tätä yleistä virhettä aamiaisesi kanssa – pysyt paremmin kylläisenä

Sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Moni onkin varmasti huomannut, että jos aamulla ei syö mitään, vatsa kurnii ja murisee keskipäivällä.

Vaikka söisitkin näennäisesti terveellisellä tavalla aamulla, ei aamupalasi välttämättä anna sinulle tarvitsemaasi tehostusta edessä olevaa päivää varten.

”Oli aamiainen millainen tahansa, siinä pitäisi olla puolet hedelmiä ja vihanneksia, neljännes täysjyvää ja neljännes proteiinia”, ravitsemusterapeutti Krista Yoder Latortue sanoi Women’s Healthille.

Proteiini on aamiaisen osuus, johon todella pitäisi kiinnittää huomiota, ja minkä monet unohtavat. Proteiini ei pelkästään anna sinulle polttoainetta, jonka voimin lähdet kotoasi liikkeelle.

”Jos syöt vain hiilihydraatteja aamiaiseksi, aineenvaihduntasi on päivän ajan pois päältä”, Yoder Latortue kertoi.

”Nälkäisyytesi perustuu kahdelle tekijälle: miten paljon syöt ja mitä syöt. Jos et syö proteiinia aamupalalla, menet lounaalle todella nälkäisenä. Kun olet todella nälkäinen, teet huonompia valintoja”, hän jatkoi.

Näistä saat proteiinia aamupalalla

 

Proteiinin unohtaminen aamiaisella omaa myös toisen haittapuolen: koska elimistösi voi hyödyntää 30 grammaa proteiinia kerrallaan ja jos sinulla ei ole sitä tarpeeksi aamiaisella, voi olla vaikea saada sitä tarpeeksi päivän aikana. Suurin osa naisista tarvitsee 80-100 grammaa proteiinia päivittäin, mutta Yofer Latortuen mukaan tarkka määrä riippu siitä, kuinka paljon painat ja kuinka paljon liikut.

Parasta olisi, jos kaiken proteiinin saa ruoasta eikä jauheesta. Saadaksesi tarpeeksi proteiinia aamiaisella, ei se tarkoita sitä, että pitäisi syödä tuhti pihviä ja kananmunia -annos.

”Se voi olla munia ja juustoa kera hedelmän”, Yoder Latortue sanoi esimerkiksi.

Yoder Latortuen mukaan selvimmät lähteet proteiinille ovat eläimistä, joten kanaa, liha, kalkkunaa, kananmunia, maitoa, juustoa, jogurttia kannattaa syödä aamupalalla. Kasviperäiset vaihtoehtoja ei kuitenkaan pidä unohtaa, ja hyviä lähteitä ovat esimerkiksi pavut, pähkinät ja siemenet.

”Hummus on hyvä lähde tai tofu ja edamame-pavut”, Yoder Latortue päätti.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.