Vaikeuksia nukahtaa? Seksin harrastaminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa, toteaa tutkimus

Avainasemassa vaikuttaisi tutkimuksen mukaan olevan se, että saa orgasmin ennen unille menoa.

Jos sinulla on vaikeuksia saada unen päästä kiinni, älä enää turvaudu lampaiden laskemiseen. CQUniversity Adelaide -yliopiston tutkimuksen mukaan nimittäin seksin harrastaminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa nukahtamaan sekä parantaa unen laatua – ainakin jos seksi johtaa orgasmiin, kertoo Metro.

Tutkimusta varten unitutkija Michele Lastella teki kyselyn 460 aikuiselle, jotka olivat iältään 18-70-vuotiaita, selvittääkseen miten seksi voi vaikuttaa uneen. Vastauksista selvisi, että 64 prosenttia osallistujista kertoi nukkuvansa paremmin ja nukahtavansa helpommin, kun ovat saaneet orgasmin ennen nukkumaanmenoa.

Lastella uskoo tämän johtuvan siitä, että seksi auttaa saamaan ajatukset muualle ja lopettamaan seuraavasta päivästä murehtimisen. Metron mukaan kun tähän yhdistetään lisääntynyt oksitosiinin määrä, kortisolitasojen lasku ja prolaktiinin nousu, ei ole ihmekään, että seksi voi auttaa nukahtamaan.

Sinkkujen ei tarvitse huolestua tutkimustuloksesta, sillä kyselystä ilmeni, että myös itsetyydytys ennen unille menoa auttoi nukkumaan paremmin ja nukahtamaan helpommin. Metron mukaan vaikutus ei ollut yhtä suuri kuin seksiä harrastaneilla, mutta avainasemassa on olla seksuaalisesti tyytyväinen ja saada orgasmi lampaiden laskemisen sijaan.

Aiempi tutkimus on Metron mukaan todennut, että hyvät yöunet ovat tärkeässä asemassa tyydyttävän seksin kannalta, joten jos ottaa tavaksi harrastaa seksiä ennen nukkumaanmenoa, pitäisi Metron mukaan huomata parannusta sekä seksielämässä että nukuttujen tuntien määrässä.

North American Menopause Society selvitti, että alle viiden tunnin yöunet saivat vaihdevuodet kokeneet naiset olemaan 30 prosenttia epätodennäköisemmin seksuaalisesti aktiivisia. Sen lisäksi on korrelaatio naisten yöunien pituuden ja sen välillä, miten paljon he nauttivat harrastamastaan seksistä.

Metron mukaan tämän opetus onkn: enemmän unta, enemmän seksiä.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.