Fiksuilla voi olla muita enemmän vaikeuksia keskittyä töiden tekemiseen.

Jos olet harmitellut sitä, kuinka helposti keskittymisesi häiriintyy töissä, voi tämä tutkimus tuoda sinulle lohtua. Sen mukaan päivittäin keskittymisvaikeuksista kärsivät voivat olla työkavereitaan älykkäämpiä.

Tutkimus väittää, että älykkäillä ihmisillä voi olla vaikeuksia keskittyä, koska heidän fiksuissa aivoissaan kulkee koko ajan mahtavia ideoita. Fiksuilla voi ollakin vaikeuksia laittaa etusijalle idea, johon keskittyä ensin.

Psykiatri, tohtori Ned Hallowellin mukaan häiriötekijät voivat mahdollisesti johtaa siihen, että henkilö tuntee olonsa riittämättömäksi eikä pysty käsittelemään koko työmääräänsä. Hallowellin mukaan älykkäimmät voivat myös olla saavuttamatta omia odotuksiaan sekä sitä, mitä heidän pomonsa odottaa.

”Työnantajat etsivät koko ajan fiksuimpia saatavilla olevia ihmisiä, mutta vaikeudet kestää monia tehtäviä ja häiriötekijöitä työpaikalla vaikuttavat samalla tavalla fiksuihin ihmisiin kuin kaikkiin muihin, ellei jopa enemmän”, tutkimuksen julkaisseen Steelcasen varatoimitusjohtaja Bostjan Ljubic selitti Telegraphille.

Ljubicin mukaan tavat tehdä töitä muuttuvat nopeammin kuin koskaan ennen ja aivot altistuvat stressi- ja häiriötekijöille, mikä voi johtaa ylikuormitukseen.

”Tilastot osoittavat, että työpaikan häiriötekijät ovat nousussa”, hän jatkoi.

Telegraphin mukaan tutkimukseen osallistui 10 000 työntekijää 17 eri maasta. Tutkimuksessa selvisi myös, että lisääntynyt teknologian käyttö työpaikalla on tehnyt keskittymisestä vaikeampaa; keskiverto toimistotyöntekijän keskittyminen häiriintyykin aina kolmen minuutin välein.

Lähde: Telegraph