Vaahtoavat juomat voivat auttaa sinua syömään vähemmän

Vaahtoavat juomat voi olla ratkaisu yrityksiisi laihtua.

International Journal of Obesity -lehdessä julkaistu tutkimus sai selville, että ”vaahtojuoman” juominen voi auttaa hillitsemään ruokahalua. Vaahtoavilla juomilla tarkoitetaan tässä tapauksessa Women’s Healthin mukaan juomia, jotka ovat vaahtoavia tai niissä on vaahtoa yllä, kuten kuvassa olevassa kahvissa.

Tutkimusta varten hollantilaiset tutkijat pyysivät 134 laihduttavaa aikuista syömään 200 millilitraa vaahtoa lusikalla. Vaahto oli sellaista, kuten esimerkiksi cappucinon päällä on.

Vaahtoa nautittiin joko heti aterian jälkeen, välipalan jälkeen, niiden välissä tai ei ollenkaan. Osallistujien piti sen jälkeen kertoa kuinka nälkäisiä he olivat syömisen jälkeen sekä päivän päätteeksi.

Women’s Healthin mukaan tutkimuksesta paljastui, että vaahtoa syöneet kertoivat omanneensa vähemmän nälkähalua jokaisen ”vaahtosession” jälkeen. Tutkijoiden mukaan tähän voi olla kaksi syytä, jotka molemmat liittyvät ilman vaikutukseen.

Koska vaahto on käytännössä vatkattua ilmaa, tutkiajt uskovat, että se voi täyttää vatsan, joten sitä syötyään on todennäköisemmin täydempi olo. Toinen syy on enemmän mentaalinen: vaahdon syöminen/juominen voi huijata aivot ajattelemaan, että olet syönyt enemmän kuin oikeasti söit.

Jos haluat kokea tämän vaikutuksen, Women’s Healthin mukaan kannattaa nauttia hieman vaahtoa, kuten tutkimuksessa tehtiin. Kahviloissa käydessään kannattaakin pyytää vaahtoa kahvin päälle tai hankkia kotiin maitovaahdotin ja tehdä kahvijuomia vaahdolla kotona.

Women’s Health kuitenkin muistuttaa jättämään sokeria pursuavat makusiirapit pois, sillä ne eivät rajoita ruokahalua ja voivat saada painon nousemaan.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.