Tunnetut näyttelijät antavat äänensä rakastetuille hahmoille uuden sarjan englanninkielisessä versiossa.

Muumeista on tekeillä uusi, kansainvälisen levityksen saava sarja. Suomalaisen Gutsy Animationsin tuottaman Moominvalley-sarjan englanninkielisessä versiossa ääninäyttelijöinä ovat muun muassa Rosamund Pike, Taron Egerton, Kate Winslet, Warwick Davis, Richard Ayoade, Will Self, Akiya Henry ja Matt Berry, kertoo The Hollywood Reporter (THR).

Egerton antaa sarjassa äänensä Muumipeikolle, Pike Muumimammalle ja Berry Muumipapalle. Ylen tiedotteen mukaan Winsletiä kuullaan animaatiossa Rouva Vilijonkan roolissa.

Yle kertoo, että animaatiota kehitetään yhteistyössä Yle Draaman kanssa ja Muumi-brändistä huolehtiva Moomin Characters Oy Ltd tukee sarjan tuotantoa. THR:n mukaan suunnitelmissa on tehdä kaksi kautta, joissa on 13 jaksoa, jotka kestävät 22 minuuttia.

”Tove antoi Muumilaakson asukkaille suvaitsevaisuuden, rakkauden, kunnioituksen, ystävyyden ja rohkeuden arvot, joita tarvitaan nykypäivän maailmassa enemmän kuin koskaan ennen”, Muumit luoneen Tove Jansonin veljentytär Sophia Jansson kertoi THR:lle.

”Olemme todella innoissamme mahtavista näyttelijöistämme ja työryhmästä, ketkä jakavat nämä arvot tuoden Muumit eloon uudella tavalla sekä nuorille että vanhoille faneille”, Jansson lisäsi.

Yle esittää uuden Muumilaakso-sarjan suomen- ja ruotsinkielisenä keväästä 2019 alkaen. Ylen mukaan suomenkielisten ääninäyttelijöiden valinnat tehdään myöhemmin.

Lähde: The Hollywood Reporter, Yle