Muutoksia avarakatseisempaan suuntaan on kuitenkin tapahtunut muuten seksin suhteen.

Voisi kuvitella, että kymmenessä vuodessa suhtautuminen seksin harrastamiseen ensitreffeillä olisi muuttunut hyväksyttävämpään suuntaan, mutta treffisivusto OKCupidin teettämän tutkimuksen mukaan tilanne on oikeasti toinen.

OKCupidin tutkijat katsoivat vastauksia yli miljoonalta käyttäjältä vuodelta 2015 ja vertasivat niitä vuoden 2005 käyttäjien vastauksiin. Women’s Healthin mukaan heille selvisi, että seksiä heti ensitreffeillä -ajatukseen suhtaudutaan nykyisin kielteisemmin.

Tutkimuksen mukaan vastaajat olivat lähes 20 prosenttia vähemmän avoimia seksin harrastamiselle ensitreffeillä kuin kymmenen vuotta sitten. Nykypäivänä heteronaisista vain 25 prosenttia edes harkitsisi seksin harrastamista ennen 3-5 treffejä, kun vuonna 2005 vastaava määrä oli lähes 50 prosenttia.

Asenteet ja suhtautumistavat ovat kuitenkin muissa asioissa menneet positiivisempaan suuntaan. Nykypäivänä esimerkiksi ei enää olla niin tuomitsevia heidän suhteen, jotka harrastavat paljon seksiä; noin puolet ovat sitä mieltä, ettei seksikumppaneita voi olla liikaa, kun vuonna 2005 vain 30 prosenttia ei välittänyt ihmisten seksikumppaneiden määrästä.

Women’s Healthin mukaan tutkimus toi myös hyviä uutisia naisille, sillä seksielämästään puhuvia naisia ei tuomita enää samalla tavalla. Nykyisin 15 prosenttia vähemmän sanoo tuomitsevansa seksielämästään avoimesti puhuvan naisen kuin vuonna 2005.

Seksiltä myös odotetaan paljon – kun on kyse vakavista parisuhteista. Tutkimuksen mukaan biseksuaaleja miehiä lukuun ottamatta kaikki miehet ja naiset odottavat loppuelämän kestävässä parisuhteessaan seksin olevan parasta, mitä ovat koskaan kokeneet.

Women’s Healthin mukaan OKCupdin tutkimuksen tulokset osoittavat, että ihmiset ovat nykyisin ajattelevaisempia seksuaalisen käytöksensä suhteen, mutta sentään tuomitseminen on jäämässä historiaan.

Voit tutustua OKCupidin tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Women’s Health