Tutkijan mukaan kuolemanjälkeinen elämä ei ole mahdollista.

Kuolemanjälkeinen elämä esiintyy monissa uskonnoissa ajatuksena, että ihminen jatkaa olemassaoloa jollain tavalla kuolema jälkeen. Koslomogi ja California Institute of Technologyn fysiikan professori Sean Carrollin mukaan ihmisten pitäisi kuitenkin hyväksyä, ettei elämää kuoleman jälkeen ole, kertoo indy100.

”Jokaipäiväisen elämän taustalla olevat fysiikan lait ovat täysin ymmärretty”, Carroll sanoi.

Hän selitti, että jotta kuolemanjälkeinen elämä voisi olla mahdollista, pitäisi tietoisuuden olla täysin erillään fyysisestä vartalosta. Sen sijaan, että ihmisillä oli ikuinen sielu, tietoisuus vaikuttaa koostuvan joukosta atomeja ja elektroneja.

”Väitteillä, että jonkinlainen tietoisuus säilyisi sen jälkeen, kun ruumis kuolee ja hajoaa, on yksi suuri, voittamaton este: jokapäiväisen elämän taustalla olevat fysiikan lait ovat täysin ymmärretty ja ei ole mahdollista, että ne lait mahdollistaisivat sen, että informaatiota säilyisi aivoissamme säilyäkseen kuoleman jälkeen”, Carroll selitti.

Asiaa on tutkittu ja Indy100:n mukaan Carroll viittaa kvanttikenttäteoriaan. Yksinkertaistettuna teoria osoittaa, että universumissa on yksi kenttä jokaiselle hiukkaselle: yksi kaikille fotoneille, toinen elektroneille, ja muille erilaisille hiukkasille.

Jos olisi olemassa jonkinlainen kuolemanjälkeinen elämä, kokeissa olisi pitänyt paljastua ’henkihiukkasia’ ja ’henkivoimia’. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Minkälaisia ajatuksia tutkijan väite sinussa herättää? Kerro se kommenteissa!

Lähde: indy100