Liikunnan harrastamiselle on joskus haastavaa löytää aikaa. Tämän videon avulla otat tehot irti kropastasi lyhyessä ajassa, missä vain.

HIIT-tyylisen treenin tekemiseen et tarvitse kuin mukavat, liikuntaan soveltuvat vaatteet ja alle 20 minuuttia päivästäsi. Jumppamaton käyttö tuo lisämukavuutta lattialla tehtäviin liikkeisiin.

Treeni kohdistuu koko vartaloon: takapuoleen, reisiin, vatsalihaksiin ja ylävartaloon. HIIT-treeni on hyvä lisä kuntosaliharjoittelun tueksi, mutta sopii kunnosta huolehtimiseen myös sellaisenaan.

Videolla näytetään selkeästi, miten liikkeet tulee tehdä. Videon vasemmasta yläkulmasta näet, mikä liike on vuorossa seuraavaksi, joten et putoa vauhdikkaasta kyydistä. Oikeassa reunassa olevasta palkista näet, kuinka paljon aikaa on jäljellä. Oikean alakulman suuntaa antava kalorilaskuri antaa lisämotivaatiota treenihetkeen. Henkilöstä riippuen treeni kuluttaa kaloreita noin 109-186.

Videon treeni koostuu kymmenestä eri liikkeestä, joista jokainen käydään läpi kolme kertaa. Suoritus kestää aina 20 sekuntia, jota seuraa 10 sekunnin lepo.

HIIT on lyhenne sanoista High-intensity Interval Training eli tarkoittaa korkealla sykkeellä tehtävää intervallitreeniä. Treeni on lyhytkestoinen, mutta sitäkin rankempi, koska palautukset ovat lyhyitä. Tämän tyylinen treeni polttaa rasvaa tehokkaasti, sekä kohottaa kuntoa.

Ennen treenin aloitusta kannattaa tehdä lyhyt lämmittely, joka voi olla esimerkiksi ripeää paikallaan kävelyä, hölkkää, hyppelyä tai muuta, jolla saat kroppasi pois lepotilasta. Myös treenin lopuksi kannattaa tehdä saman tyylinen, intensiteetiltään rauhallinen palauttava verryttely. Muista myös venytellä. Hauskaa treeniä!

Lähde: Fitness Blender