Uni ja nukkuminen voivat jäädä välillä tämän tavan takia kakkoseksi.

SleepRaten tekemän kyselyn mukaan tv-sarjamaratonit johtavat vähempään unimäärään. Yhtiö teki kyselyn yli 200 aikuiselle, jotka käyttivät suoratoistopalveluita, kuten Netflixiä, selvittäen heidän katsomistottumuksiaan ja väsymystään.

82 prosenttia vastaajista myönsi valvoneensa tavallista nukkumaanmenoaikaansa myöhempään katsomalla ohjelmia. Monet osallistujista kertoivat myös, että katsomismaratoniensa aikana he nukkuivat 2-3 tuntia sinä yönä.

Women’s Healthin mukaan 77 prosenttia vastaajista sanoikin tunteneensa olonsa verkkaiseksi tv-sarjamaratonyötä seuranneena päivinä. Aiemmat tutkimukset ovat saaneet selville, että laitteista lähtevä valo voi häiritä melatoniinia, joka on unta säännöstelevä hormoni, jota syntyy pimeässä.

”Jos tv-sarja on erittäin viihdyttävä tai jännittävä, voi se johtaa ahdistuksen ja ylivireyden lisääntymiseen ja viivästyttää nukkumista lisää”, sanoo SleepRaten perustaja, lääkäri Anda Baharav.

Monelle kuitenkin käy helposti niin, että todella koukuttavaa sarjaa katsoessaan ei malta lopettaa. Tästä syystä kannattaa koettaa rajoittaa tv-sarjamaratonit viikonlopuille, jolloin on yleensä vapaata ja mahdollisuus nukkua aamulla pidempään.

Lähde: Women’s Health