Tämä kikka tekee salaatistasi entistä terveellisemmän – voi auttaa laskemaan syöpäriskiä

Seuraavan kerran salaattibaarissa ollessasi tai tehdessäsi salaattia kotona, kannattaa ottaa kananmunat osaksi annosta.

American Society for Nutrition -järjestön vuosittaisessa tapaamisessa esiteltiin tutkimus, jonka mukaan keitettyjen kananmunien yhdistäminen raakoihin vihanneksiin lisää karotenoidien imeytymistä jopa yhdeksän kertaisesti normaalin määrään verrattuna.

Karotenoidit ovat voimakkaita antioksidantteja, jotka voivat vähentää tiettyjen syöpämuotojen kehittymistä ja kroonisia tauteja, pidentää elinikää ja vähentää kehon tulehduksia, joten vihannesten ja kananmunien yhdistämistä kannattaa harkita.

Tutkimusta varten Purduen yliopiston tutkijat tarjoilivat terveille miehille kolmenlaisia salaatteja: yhden ilman kananmunia, yhden kera 1,5 munan munakokkelin ja kolmannen 3 munan munakokkelin kanssa – kaikki salaatit sisälsivät tomaatteja, porkkanaraastetta, nuoria ja hentoja pinaatinlehtiä, romainesalaattia ja goji-marjoja. Eniten kananmunia sisältänyttä salaattia syöneillä miehillä karotenoidien imeytyminen lisääntyi kolmesta yhdeksään kertaan normaaliin verrattuna.

”Kokeilumme oli näennäisesti yksinkertainen, mutta se korostaa tehokasta tapaa saada enemmän ravintoaineita salaateistasi”, päätutkija Wayne Campbell kommentoi.

Campbellin mukaan ihmisten pitäisi tähdätä sisällyttämään salaatteihinsa 2-3 munaa ja koettaa lisätä värikkäitä vihanneksia, joilla on hyvä tummanvihreä, punainen, violetti, oranssi tai sininen väri, mikä on merkki siitä, että niissä on paljon karotenoideja.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.