Stressi voi lihottaa – naiset kuluttavat vähemmän kaloreita stressaavien tapahtumien jälkeen

Tutkimus paljasti yksityiskohtia siitä, miten stressi voi saada painon nousemaan.

Biological Psychiatry -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset kuluttavat vähemmän kaloreita stressaavia tapahtumia seuraavien 24 tunnin aikana. Women’s Healthin mukaan tutkimusta varten haastateltiin 58 tervettä naista heidän kokemista stressitekijöistä haastattelua edeltäneiden 24 tunnin aikana.

Osallistuneille naisille tarjoiltiin haastattelun jälkeen paljon rasvaa sisältävä ateria, johon kuului muun muassa kananmunia, kalkkunamakkaraa, keksejä ja paistinlientä – annoksessa oli 930 kaloria ja 60 grammaa rasvaa. Tämän jälkeen tutkijat testasivat, kuinka nopeasti naisten kehot polttivat kaloreita ja rasvaa seuraavien seitsemän tunnin aikana.

Women’s Healthin mukaan kaikki naiset lepäsivät syömisen jälkeen, mutta ne naiset, jotka olivat kohdanneet stressitekijöitä edeltäneenä päivänä kuluttivat vähemmän metabolista energiaa kuin ne naiset, jotka eivät olleet kokeneet stressiä.

Stressanneet naiset polttivat keskimäärin 104 kaloria vähemmän. Women’s Healthin mukaan kyseisellä tahdilla naiset voisivat saada viisi kiloa lisäpainoa vuosittain ilman, että muuttaisivat ruokavaliotaan tai kuntoilutottumuksiaan.

Tutkijoiden mukaan tämän takia kannattaisi pitää huolta, että kotoa löytyy terveellistä syötävää.

”Tiedämme, että aina stressitekijöitä ei voi välttää. Siihen voi kuitenkin valmistautua niin, että jääkaapista löytyy terveellistä syötävää, kun stressitekijöitä tulee vastaan, jotta on mahdollista syödä terveellisesti sen sijaan, että valitsisi runsasrasvaista ruokaa”, tutkijat kirjoittivat.

Lähde: Women’s Health


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.