Myös terveysongelmilla ja perheen perustamisella voi olla negatiivinen vaikutus makuuhuoneen puolella.

Stressi voi laittaa monen ihmisen kohdalla kapuloita rattaisiin seksielämän suhteen. BBC Radio 5 Liven teettämän nettikyselyn mukaan stressi on yleisin tekijä, joka vaikuttaa negatiivisesti ihmisten seksielämään.

Kyselyssä listattiin yhteensä kymmenen yleisintä tekijää, joilla voi olla negatiivinen vaikutus seksielämän suhteen. Osallistujista 45 prosenttia nimesi stressin ongelmaksi makuuhuoneen puolella.

”Näemmä harmillisen paljon asiakkaita, joilla on ahditusongelmia – ahdistus ja seksi eivät vain sovi yhteen lainkaan”, terapeutti Ellen Brady kertoi BBC:lle.

Stressin jälkeen negatiivisimmin seksielämään vaikuttaa fyysinen terveys (32%), mielenterveysongelmat (26%) sekä lasten saaminen (20%). Myös työt (18%), porno (12%), sosiaalinen media (10%), muut perheenjäsenet (10%), tositv-ohjelmat (7%) sekä ystävät (5%) voivat vaikuttaa seksielämään negatiivisesti.

Bradyn mukaan sosiaalisen median vaikutus voi kuitenkin olla suurempi kuin mitä monet tajuavat.

”Parien välillä ei tapahdu edes tavallista yhteyttä, he eivät edes katso toisiaan silmiin tai puhu toisilleen, joten ei ole ihme, että sänkyyn mennessä seksin harrastaminen on vaikeaa”, terapeutti huomautti.

BBC:n mukaan kyselyyn osallistuneista puolet kuitenkin totesi olevansa tyytyväisiä omaan seksielämäänsä (50% miehistä ja 53% naisista). 38 prosenttia miehistä ja neljännes naisista toi sen sijaan ilmi, etteivät he ole tyytyväisiä seksielämäänsä.

Brady antoi BBC:n haastattelussa vinkkejä, miten pariskunnat voivat parantaa seksielämäänsä. Hän ehdotti, että parit voisivat laittaa seksin kieltolistalle ja aloittaa alusta.

”Kieltäkää seksi, koska mitä ikinä teittekään seksuaalisesti, se on mennyt pieleen, joten nollatkaa tilanne ja aloittakaa alusta ja löytäkää yhteys uudelleen emotionaalisesti sekä intiimiyden suhteen”, hän neuvoi.

”Sukupuolten välillä on tässä suuri ero, koska naiset usein haluavat emotionaalista läheisyyttä ja suukkoja sekä haleja ja miehet usein eivät miellä sitä niin tärkeäksi, heille seksi on etusijalla”, Brady jatkoi.

”Kuitenkin minun kokemusten perusteella ei vie kauaa, kun miehet huomaavat pitävänsä siitä myös… ja se tietysti johtaa seksiin joka tapauksessa, koska se luo oikeat olosuhteet seksin harrastamista varten”, hän sanoi.

BBC Radio 5 Liven kyselyyn osallistui 2 066 aikuista brittiä. Kerroimme aiemmin samaisen kyselyn selvittäneen, että miehet ja naiset suhtautuvat eri tavalla siihen, mikä on pettämistä ja mikä ei – lue lisää aiheesta täällä.

Lähde: BBC


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia