Olet varmasti huomannut kuinka stressitasosi laskevat, kun katsot videota söpöistä eläimistä. Löydät tämän sivun lopusta listan Nainen.comin julkaisemista söpöysvaroituksen sisältämistä videoista.

Stressin lieventämisen lisäksi videoiden, joissa on söpöjä eläimiä, katsominen tekee sinulle hyvää monilla muillakin tavoilla. Southernliving -sivustolla kerrotaan kuinka se tekee hyvää myös aivoillesi. Sellaisia videoita voi tulla etsittyä ihan huomaamatta, jos tuntee olonsa alakuloiseksi.

Tätä on myös tutkittu ja sama todettiin näiden tutkimusten kautta, jonka koehenkilöt ilmoittivat söpöjä eläinvideoita nähtyään tuntevansa enemmän toiveikkuutta, onnea ja tyytyväisyyttä sekä vähemmän ahdistusta, ärsytystä, surua ja syyllisyyttä. He kertoivat myös tuntevansa sen jälkeen olonsa energisemmältä. Monien tutkimusten mukaan suloisten eläinten katsominen voi jopa parantaa työn suorituskykyä.

Mutta miksi näin tapahtuu?

Kaikki tämä liittyy ihmisvauvoihin, koska söpöissä eläimissä nähdään paljon samaa. Söpöjen eläimien touhujen katsominen herättää hoivaamisvietin. Ihmiset on ns. ”ohjelmoitu” hoitamaan omia vauvojaan, koska ihmisvauvat syntyvät liian aikaisin ollakseen itsenäisiä.

Ihmisvauvojen hoitaminen ei ole vain hellyyden antamista, vaan se vaatii myös valppautta mahdollisia uhkia vastaan. Siksi esimerkiksi söpöjen eläinvideoiden katsominen stimuloi äidin ja isän vaistojamme ja parantaa siten havainnointi- ja motoristen tehtävien suoritusta.

Lähde: Southernliving

Tässä alla söpöjä eläinvideoita, joita Nainen.com on julkaissut vuosien varrella:

Maailman ehkä söpöin otus: erittäin pieni toyvillakoira

Orpo saukonpoikanen, jota hoidetaan pelastuskeskuksessa

Ujo kissanpentu nojailee herttaisesti kahvikuppiin

Söpö pöllö nauttii päähieronnasta

Elefanttivauva jahtaa lintuja

Pandan pentujen 100 ensimmäistä päivää

Beaglen pentu matkii omistajansa ulvontaa