Jos kumppania ei ole, voi kaiken romanttisen energian kohdistaa tämän juhlapäivän aikana itse itseensä.

Ystävänpäivä on maailmalla tunnettu rakastavaisten juhlapäivänä ja sen voi jopa mieltää vuoden romanttisimmaksi päiväksi. Vaikka Suomessa päivän juhlistaminen keskittyy enemmän nimen mukaisesti ystäviin, on päivän kansainvälinen viettotapa yleistymässä täälläkin – mikä ei välttämättä ole sinkkujen mieleen.

Monista voi tuntua, että ystävänpäivän aikaan on vain muutama vaihtoehto, miten sitä viettää: joko olet parisuhteessa ja päivä pursuaa rakkautta sekä romantiikkaa, olet sinkkuna ja yksin sekä näreissäsi tai jätät koko päivän huomiotta. Toiset taas keskittyvät juhlistamaan päivää suomalaisittain ystävien kera – jos he omilta parisuhteiltaan ehtivät.

Jos kuitenkin romanttinen ystävänpäivä on toiveissa, on sinkunkin helppo sellainen järjestää keskittämällä romanttinen energia itseensä, sillä sinkkuuden ei pitäisi olla este kauniista ruusuista ja herkullisista suklaasydämistä nauttimisille.

Lue alta vinkkejä, miten voit tehdä ystävänpäivästä itse itsellesi romanttisen.

Osta itsellesi kukkia

Kauniit kukat piristävät ja olet ansainnut saada kukkia. Jos olet todella ystävänpäivän perinteiden perään, osta itsellesi ruusuja, mutta jos taas perinteet eivät ole niin sinun juttusi, osta sellaisia kukkia, joita haluat ja jotka tuovat sinulle eniten iloa.

Tee itsellesi maittava ateria tai mene ulos syömään

Vältä arkiset syötävät ja hemmottele itseäsi aterialla, jonka syömisen jälkeen on hyvä olo ja voit köllähtää tyytyväisenä sohvalle täyden vatsasi kanssa. Valmista ateria kaikessa rauhassa rakkaudella tai varaa itsellesi pyötä ravintolasta ja mene nauttimaan herkullinen päivällinen kokin valmistamana – ota vaikkapa kirja mukaasi, jos ajatus yksin syömisestä tuntuu hieman ahdistavalta.

Pidä taukoa deittipalveluista

Anna itsellesi hengähdystauko deittisovelluksista ja -sivustoista, jos sellaisia käytät, ja keskity täysin itseesi. Omista rakastavaisten päivä itsellesi ja älä tuhlaa romantiikkaa sellaisiin, jotka eivät sitä arvosta.

Pysyttele poissa sosiaalisesta mediasta

Vaikka kuinka nauttisit sinkkuelämästäsi, voi onnellisten parien julkaisujen näkeminen silti vetää mielen matalaksi. Deittipalveluiden lisäksi tauko somesta voi tehdä hyvää juuri ystävänpäivänä, kun monet innostuvat hehkuttamaan, kuinka oma rakas toi kukkia tai valmisti ihanan aterian.

Masturdate eli vie itsesi treffeille

Masturdate-termissä on kyse yksinkertaisesti siitä, että viet itse itsesi treffeille, yksin. Kyse ei suinkaan ole siitä, että viettäisit koti-iltaa, vaan siitä, että ymmärrät voivasi tehdä tyypillisiä treffiaktiviteetteja ilman kumppaniakin. Laita yllesi siis jotain hieman tyylikkämpää ja mene illalliselle itsesi kanssa, katsomaan jokin hyvä elokuva, pyörähtämään museossa tai vaikkapa käymään lasillisella. Se voi tuntua alkuun pelottavalta, mutta pian huomaat, ettei kukaan tuomitse sinua sen takia, että olet liikenteessä yksin ja voit huomata nauttivasi treffiaktiviteeteiksi mielletyistä asioista yksinkin.

Hemmottele itseäsi

Järjestä aikaa rentoutumiselle ja itsestäsi huolehtimiselle. Tee kasvohoito itsellesi. Ota rentouttava kylpy kynttilöiden kera. Rauhoitu pimenevässä illassa teen tai maittavan kaakaon kera. Mene kylpylään hemmottelemaan itseäsi – mitä ikinä keksitkään!

Yövy hotellissa

Jos masturdate-jutut ovat sinulle jo tuttua puuhaa, vie ne uudelle tasolle ja yövy hotellissa. Vaikka hotelli olisi oman kotisi lähellä, voi hotelliyö tuntua lomalta. Se on aikaa, jolloin voit todella irtautua kaikesta etkä voi hoitaa kotiaskareita tai töitä, kunhan muistat jättää kannettavan tietokoneesi kotiin. Ensimmäinen kerta yksin hotellissa voi tuntua oudolta, mutta kun laitat yllesi kylpytakin ja hyppäät isoon, pehmeään sänkyyn, tilaat huonepalvelusta jotain ja huomaat, ettei sinun tarvitse lähteä minnekään tai tehdä mitään, mitä et halua, alat nauttia olostasi enemmän.

Osta itsellesi lahja

Lahjat ovat osa ystävänpäivää ja sellaisen voi ostaa myös itse itselleen. Jos olet jo pitkään katsellut esimerkiksi jotain kaunista korua, vaatetta, kirjaa, hajuvettä – mitä tahansa – anna mennä ja osta se itsellesi. Sinun ei tarvitse odottaa, että joku muu hemmottelee ja lahjoo sinua, voit tehdä niin itsekin.

Miten sinä vietät ystävänpäivää? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro