Moni heittää pussit pois, mutta niin ei kannattaisi kuitenkaan tehdä.

Esimerkiksi elektroniikkatuotteita tai uusia kenkiä ostaessa kotiin kulkeutuu ostosten mukana usein pieniä valkoisia pussukoita, joissa lukee silica gel. Monet heittävät nämä pussit suoraan menemään, mutta näin ei kannattaisi kuitenkaan toimia.

Silikageelipussukoissa on sisällä pieniä silikageelirakeita ja pussukoissaan ne kuivattavat kaikkea ympärillään. Tämän johdosta pussukoita voi käyttää kotona hyödyksi monin eri tavoin.

Business Insider jakoi Facebook-sivullaan videon, jossa käydään läpi silica gel -pussien muita käyttötarkoituksia. Alla onkin 5 syytä, miksi silikageelipusseja ei koskaan kannata heittää menemään.

1. Laita silikageelipussukka salikassiin

Näin voit estää bakteereja tai hometta kasvamasta ja päästä eroon inhottavista hajuista.

2. Kuivaa puhelin

Jos puhelimesi on päässyt kastumaan, monet vinkkaavat laittamaan puhelimen riisin sekaan, mutta tehokkaampi tapa on kuitenkin silica gel -pussukat. Jos puhelimesi on kastunut, laita se purnukkaan, joka on täynnä silikageelipussukoita.

3. Pelasta vanhat valokuvat

Jos pidät vanhoja valokuvia irrallaan laatikossa, laita joukkoon silica gel -pusseja. Se voi auttaa pitämään valokuvat irrallaan toisistaan ja pilaantumasta.

4. Ei huurua auton tuulilasiin

Laita tuulilasin alle joukko silikageelipussukoita ja et joudu odottamaan, että huuru katoaa tuulilasista ennen kuin lähdet liikenteeseen.

5. Pidennä höylän elinikää

Laita höyläsi muovirasiaan yhdessä silica gel -pussukoiden kanssa. Pussukat imemevät kaiken kosteuden ja auttavat höylien teriä pysymään kunnossa pidempään.

Voit katsoa videon täältä.

Lähde: Business Insider