Kansainvälisellä kyselyllä on selvitetty, missä maissa ovat onnellisimmat työntekijät.

Tutkimusyhtiö Universum on listannut, missä maissa työntekijät ovat onnellisimpia ja lojaaleimpia työnantajilleen, kertoo Iltalehti. Ensimmäiseksi listauksessa sijoittui Tanska, toiseksi Norja ja kolmanneksi Costa Rica.

Top viiden täydensivät Iltalehden mukaan Ruotsi ja Itävalta, kun taas Suomi sijoitui seitsemänneksi. Häntäpäähän sijoittuivat muun muassa Ghana, Kuwait, Intia, Nigeria ja Saudi-Arabia.

Iltalehden mukaan Pohjoismaissa työntekijät ovat keskimäärin hyvin lojaaleja työnantajilleen. Latinalaisen Amerikan maissa, esimerkiksi Chilessä ja Kolumbiassa, tilanne on toinen: työntekijät ovat selvityksen mukaan melko onnellisia, mutta heidän lojaaliusasteensa perusteella he ovat valmiita vaihtamaan työnantajaa helpommin kuin Pohjoismaissa asuvat.

Japanissa ja Algeriassa taas työntekijät eivät ole Iltalehden mukaan kovinkaan tyytyväisiä nykyisiin rooleihinsa. Tästä huolimatta he ovat huomattavan haluttomia vaihtamaan työpaikkaa seuraavien 2-4 vuoden aikana.

Universum toteutti selvityksensä laajana kyselynä 57 maassa ja siinä oli mukana 200 000 nuorta ammattilaista. Kysely toteutettiin Ilalehden mukaan syyskuun 2015 ja syyskuun 2016 välisenä ainaka.

Alta voit katsoa onnellisimpien työntekijöiden maiden top 10:n. Koko listauksen löydät täältä.

1. Tanska

2. Norja

3. Costa Rica

4. Ruotsi

5. Itävalta

6. Alankomaat

7. Suomi

8. Belgia

9. Unkari

10. Tsekin tasavalta

Lähde: Iltalehti