Tutkijat ovat toistaneet yli kymmenen vuotta vanhan tutkimuksen laajemmalla osallistujamäärällä.

Seksin harrastamiselle on erilaisia syitä – jokaisella ihmisellä omansa. Vuonna 2007 Teksasin yliopiston psykologian tutkijat David Buss ja Cindy Meston kuitenkin selvittivät, että on yhteensä 237 syytä, miksi ihmiset harrastavat seksiä (lue lisää täältä).

Belgialaisen Ghent University Hospitalin tutkijat ovat toistaneet tämän vanhan tutkimuksen laajemmalla osallistujamäärällä, johon lukeutui eri-ikäisiä ihmisiä. Yli 4 600 ihmistä alle 18-vuotiaista vähintään 55-vuotiaisiin täytti nettikyselyn, jolla selvitettiin syitä, minkä takia he olivat harrastaneet seksiä edeltäneen vuoden aikana.

The Sunin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että niin miesten kuin naisten kohdalla yleisimpien syiden joukossa oli kolme samaa; seksiä harrastetaan, koska se on hauskaa, se tuntuu hyvältä ja henkilö haluaa kokea fyysistä nautintoa. Muut syyt vaihtelivat suuresti ja niiden joukkoon kuuluivat muun muassa itsetunnon tehostaminen, tylsyys, kosto, kaloreiden polttaminen ja se, että koki sen olevan velvollisuus.

”Miehillä on taipumus kannattaa visuaalisiin seksuaalisiin vihjeisiin liittyviä syitä, kun taas naiset etsivät rakkauden ja sitoumuksen ilmaisua”, tutkimusta johtanut Elia Wyverkens kommentoi.

Journal of Sexual Medicine -journalissa julkaistussa tutkimuksessa selvisi myös, että seksuaalinen tyytyväisyys laski iän myötä. 18-22-vuotiaista osallistujista 77,7 prosenttia harrasti seksiä vähintään kerran viikossa, mutta yli 55-vuotiaiden kohdalla se laski 61,8 prosenttiin.

Voit tutustua laajempaan versioon tutkimuksesta tarkemmin täällä. Sen sijaan vanhemmasta tutkimuksesta voit lukea lisää täällä ja koko tutkimuksen löydät täältä.

Lähde: The Sun