Rakkaudentunnustuksen sanomisesta voi tulla vain tapa, rutiini. Siksi on hyvä sanoa toisinaan muutakin, millä kertoo tunteistaan.

Pitkään kestäneessä suhteessa ’Rakastan sinua’ -lauseen sanominen voi muuttua rutiiniksi – sen saattaa vain sanoa tottumuksesta miettimättä, kuinka oikeasti todella rakastaa toista.

Kiireisen elämän keskellä se on toisaalta ymmärrettävääkin, ettei ole aikaa pysähtyä ajattelemaan. Välillä näin kannattaa kuitenkin tehdä, miettiä kuinka paljon oma kumppani todella merkitsee.

Sitä voi ilmaista muutenkin kuin sanomalla ’Rakastan sinua’. Alla on 8 lausetta esimerkiksi, joilla voit kertoa kumppanille, mitä tunnet ja ajattelet ilman, että vain sanot niin tottumuksesta.

Esimerkiksi tällasia asioita kannattaa sanoa rakkaalleen:

1. ”Olet niin perhanan kuuma.”

Voit korvata perhana-sanan myös jollain vahvemmalla. Sen tarkoitus on viestiä kumppanillesi, kuinka hänen ulkonäkönsä miellyttää sinua niin paljon, että tarvitset voimasanoja siitä kertomiseen.

2. ”Rakastan sinua enemmän tänään kuin eilen.”

Kyse ei ole vain siitä, että rakastaisit kumppaniasi enemmän kuin aiemmin, vaan kun sanot näin, kerrot kumppanillesi, että olet samana päivänä istunut alas ja miettinyt sitä, kuinka rakkautesi on kasvanut edellispäivään verrattuna.

3. ”Saat minut nauramaan niin kovasti, että melkein pissa tulee housuun.”

Okei, ehkä lopun pissa-homman voi jättää pois, mutta idea on selvä. Pitkässä suhteessa voi olla myös helppo unohtaa, kuinka hauska oma kumppani voi olla. Tämä on muistutus siitä, että ottaa aikaa saada toinen nauramaan sekä arvostaa sitä, kun niin tapahtuu.

4. ”Rakastan kehoasi.”

Milloin viimeksi sanoit jotain vastaavaa kumppanillesi? Hän varmasti tietää sinun rakastavan häntä, mutta tietääkö hän, että himoitset hänen kroppaansa, häntä itseään? Tuijota niin paljon kuin haluat, jossain vaiheessa suhdetta se alkaa tuntua kehulta.

5. ”Minä en voi sietää ketään tänään, paitsi sinua.”

Toisinaan tällainen vaimea kehu on paras kaikista. Joinakin päivinä parasta, mitä pitkältä suhteelta voikin toivoa on se, että on sellaisen ihmisen kanssa, jolle voi sanoa näin eikä niin, että paitsi sinua -osa jäisi pois.

6. ”Rakastan sitä, kun juttelemme ja rakastan sitäkin, kun olemme hiljaa.”

Mukava, seurallinen hiljaisuus ei tule itsestään.

7. ”Näytät vielä paremmalta nyt kuin silloin, kun tapasin sinut.”

Ikääntyminen voi lannistaa kaikkien mieltä. Vielä parempi on, jos voit olla tarkempi: etsi kumppanistasi jotain, mikä on parantunut iän myötä ja kehu häntä siitä.

8. ”Minusta on ihana p**na sinua.”

Pitkän suhteen seksielämän ei tarvitse olla samaa rutiinia eikä aina vain rakastelua. Siksi on hyvä toisinaan puhua myös rivommin.

Lähde: Huffington Post