Tutkijat ovat paljastaneet salaisuuden, miksi osa naisista näyttää ikäistään nuoremmilta – eikä syy ole kauneusleikkaukset.

Monet naiset tavoittelevat ikuista nuoruutta tai ikäistään nuoremmalta näyttämistä ja kummastelevat, miten osan naisista kohdalla se on mahdollista – varsinkin ilman kauneusleikkauksia. Harvardin yliopiston lääketieteellisen tutkijat ovat löytäneet tälle selityksen: salaisuus on geeneissä.

Harper’s Bazaarin mukaan jokaisen DNA:ssa on tuhansia geenejä, jotka keskittyvät solunergiaan, ihon muodostumiseen ja antioksidanttien tuottamiseen, mutta ”iättömillä” ihmisillä ne ilmenevät toisin ja usein pidempään, kun toisilla ne ehtyvät ikääntyessä. Niiden ilmenemisessä oli eroavaisuuksia myös etnisyyden perusteella, sillä tutkimuksen mukaan tummaihoisilla iho ikääntyi 10 vuotta hitaammin kuin valkoihoisilla.

Harvardin yliopiston lääketieteellisen tutkijat toteuttivat tutkimuksensa yhdessä DNA-analyysejä tekevän yrityksen, 23andMe, kanssa. He tutkivat geneettisiä tietoja 350 eri-ikäiseltä ja erilaisen etnisen taustan omaavalta naiselta.

Tutkijat erottivat osallistujanaisten joukosta erilleen heidät, jotka näyttivät ikäistään nuoremmilta, mutta eivät olleet käyneet kauneusleikkauksissa. Näitä naisia tutkimalla he saivat tuloksensa.

Tutkimusta sponsoroi kosmetiikkamerkki Olay ja he aikovat käyttää tutkimustuloksia kehittääkseen uusia anti-age-tuotteita, jotka auttavat ”aktivoimaan” näitä geenejä heissä, joilla geenit eivät ole samanlaiset kuin hitaammin ikääntyvillä.

Lähde: Harper’s Bazaar