Kahvia voi juoda monella tavalla: mustana, maidolla, kylmänä, kuumana, kuten Scandinavian Music Groupin kappaleessa lauletaan – ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä.

Monella on tapana lisätä kahvin joukkoon myös sokeria makua parantamaan, mutta parempia idea voisi ollakin suola. The Independent kertoo ihmisten alkaneen lisätä suolaa kahviinsa parantaakseen sen makua.

Vaikka ajatus suolan laittamisesta kahvin sekaan voi kuulostaa erikoiselta, on sille myös tieteellistä tukea. Nature-jouranlissa ilmestyneen tutkimuksen mukaan natriumionit peittävät kahvin kitkeryyttä ja parantavat kahvin makua.

Suolaa ei kuitenkaan kannata laittaa jokaiseen kupilliseen, vaan jos kahvi on erityisen kitkerää, auttaa ripaus suolaa pehmentämään sen makua. Myös määrän kanssa kannattaa olla tarkkana: jos laitat liikaa suolaa, maistuu kahvisi entistä pahemmalta.

Kahvi ei suinkaan ole ainoa juoma, jonka yhteydessä suolasta voi olla iloa. Olemme aiemmin kertoneet, kuinka suolan lisääminen voi parantaa myös viinin makua – lue lisää täällä.

Lähde: The Independent

Kommentit

Kommenttia