Pizzalla on todettu positiivinen vaikutus tuottavaisuuteen työelämässä.

Pizzaa ei mielletä kaikista terveellisimmäksi syötäväksi ja tämän lisäksi se on tutkimuksessa todettu koukuttavimmaksi syötäväksi, mutta on siinä myös jotain hyvää. Tutkimuksen mukaan pizza on tehokas motivaattori – ainakin työelämässä.

Dan Arielyn johtamassa tutkimuksessa Israelissa sijaitsevan Intelin puolijohdetehtaan työntekijöille annettiin työviikon alussa lupaus, että jos he saavuttaisivat tavoitteensa, he saisivat joko kupongin ilmaista pizzaa varten, rahabonuksen tai kehuja pomoltaan. Osa työntekijöistä ei saanut minkäänlaista lupausta ja näin ollen he toimivat kontrolliryhmänä.

Glamourin mukaan pizza osoittautui lähes välittömästi tehokkaimmaksi kannustimeksi työntekijöille. Ne työntekijät, joille oli luvattu pizzakuponki, olivat 6,7 prosenttia tuottavampia kuin kontrolliryhmä.

Yllättävää kyllä, rahabonus ei ollut yhtä tehokas motivaattori kuin ilmainen pizza: se lisäsi tuottavaisuutta vain 4,9 prosentilla. Bonus jäi myös pomolta saatujen kehujen jalkoihin, sillä kehuryhmän työntekijöiden tuottavaisuus kasvoi lähes yhtä paljon kuin pizzalupauksen saaneilla, 6,6 prosentilla.

Jos haluat siis lisää motivaatiota työntekijöillesi tai solmia parempia suhteita työkavereihisi, tiedät mitä napata tarjolle työpaikan taukotilaan! Voit lukea lisää Arielyn tutkimuksesta täällä.

Lähde: Glamour