Mokia sattuu kaikille sukupuoleen ja ikään katsomatta.

Joka toinen suomalainen on kokenut jonkinlaisia seksimokia, selviää Kaalimato.comin teettämästä kyselytutkimuksesta. Eniten seksimokia kertovat kokeneensa 25-34-vuotiaat (58%) ja 35-44-vuotiaat (58%) suomalaiset.

Vain 45-54-vuotiaiden sekä 65-70-vuotiaiden joukossa on vähemmän seksimokia kokeneita kuin heitä, joiden kohdalle mokia ei ole sattunut lainkaan. Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan seksimoka on subjektiivinen käsite ja se saattaa tarkoittaa hyvinkin eri asioita eri ihmisille.

”Nuorempi sukupolvi on kenties avoimempi kertomaan sattuneista kommelluksista tai vanhempi sukupolvi ei tulkitse hauskoja kömmähdyksiä varsinaisiksi mokiksi. Nuorilla seksikumppaneiden määrä nykypäivänä voi olla suurempi ja kommelluksia sattuu helpommin uuden kumppanin kanssa jo silkasta jännityksen tunteesta johtuen”, hän sanoo tiedotteessa.

Seksimokakokemuksia on yli puolella miehistä (53%) ja hieman alle puolella naisisa (47%).

”Mokia sattuu kaikille sukupuoleen ja ikään katsomatta. Naisten seksuaalisuutta on pitkään leimannut tietynlainen siveellisyys, jonka takia seksimokia ei ehkä kehdata vielä tänäkään päivänä myöntää yhtä avoimesti”, Lavikainen kertoo.

”Kyllä anopilla meni sanat sekaisin”

Kaalimato.comin kyselytutkimukseen osallistuneet saivat mahdollisuuden jakaa ikimuistoisimpia seksikommelluksiaan. Alla poimintoja sattumuksista:

”Harrastimme seksiä sairaalan WC:ssä, kun kumppanini oli osunut kutsunappiin ja sairaanhoitaja avasi oven.”
-Mies, 35–44 vuotta

”Ei aina muista, kenen matkaan lähtee.”
Mies, 45–54 vuotta

”Pään lyöminen seinään, sängystä tippuminen, vaginapierut…”
Nainen 18–24 vuotta

”Joskus kunto on loppunut kesken ja erektio lerpahtanut siihen. Pari kertaa myös jommalta kummalta päässyt pieru tai kumppanilta alapääpieru, joka sitten alkanut naurattamaan.”
Mies, 25–34 vuotta

”Ystävätär tullut kesken kaiken huoneeseen, missä harrastan seksiä kumppanini kanssa.”
Mies, 45–54 vuotta

Myös Kaalimadon verkkosivuilla on ollut mahdollisuus kertoa omia tarinoita kohdalle sattuneista kommelluksista:

”Oltiin mieheni vanhemmilla yökylässä, nukuttiin niiden vanhassa talossa. Silloin, kun himo yltyy, niin sitä ei pidä pidätellä. Päivällä ajateltiin mennä vanhalle talolle sänkypuuhiin, kun kesken kaiken miehen äiti pamahti paikalle ja pyysi kahville. Kyllä anopilla meni sanat sekaisin ja loppu päivä oltiin kaikki vähän vaivautuneita.”
-Nimimerkki Väärä aika, nainen 29 vuotta ja mies 36 vuotta.

”Olimme nykyisen kumppanini kanssa kahdestaan vanhempieni mökillä. Mökillä oli kaksi vanhaa runkopatjaa ja vuodesohva sänkyinä. Yhdistimme runkopatjat yhteen ja päätimme nukkua niissä. Sängyt vähän natisivat ja kun himot heräsivät, niin päätimme siirtyä vuodesohvan päälle. Sohva oli kutenkin vähän epämukavan oloinen ja siinä kiiman tuoksinassa päätimme siirtyä enempää ajattelematta sänkyyn. Takaapäin lykkiessäni sänky retkahti… Yksi sängyn jalka irtosi ja osa jousituksesta petti. Piti keksiä hyvä selitys vanhemmilleni, kun lähdimme, vaikka he varmasti arvasivat kyllä. Emme kuitenkaan antaneet tapahtuman häiritä ja saimme aktin kuitenkin suoritettua loppuun.”
-Nimimerkki Mtech, mies 26 vuotta ja nainen 32 vuotta

”Kerran oikein kiihkeästi miehen päällä ratsastaen, mies juuri laukeamassa ja niin minäkin… Siinä tulemisen kouristeluissa kumpikaan ei tajua mitään, mutta ”alas tullessa” selviää, että ratsastin vähän liiankin raivokkaasti: miehen frenulum napsahti poikki! Siitä seurasi kahden viikon seksitauko, että rakas valtikka parantui entiseen kuntoon.”
-Nimimerkki Yours truly, nainen 25 vuotta

”Kun olimme nykyisen mieheni kanssa ensimmäisillä treffeillä, kävi totta kai niin, että päädyimme sänkyyni puuhailemaan. Mieheni oli niin innoissaan, että kun runkkasin häntä, hän tuli melkoisella paineella naamalle. Ei sentään minun naamalleni, vaan omalle naamalleen.”
-Nimimerkki Kuin kanit, mies 24 vuotta ja nainen 26 vuotta

Näin selviät noloista tilanteista

Tekevälle sattuu, sanotaan ja sama pätee myös sänkyleikkeihin. Mokaaminen petipuuhien tiimellyksessä on inhimillistä, mutta tilanne voi tuntua kiusalliselta.

Oikea asenne auttaa kääntämään vaivaannuttavatkin tilanteet hauskoiksi muistoiksi. Lisäksi apua voi saada näistä seksuaaliterapeutti Lavikaisen antamista vinkeistä:

  1. Rauhoita oma mielesi. Seksiin ei ole käsikirjoitusta, eikä kahta samanlaista seksikokemusta ole olemassa. Älä siis luo liian tarkkoja ennakkomielikuvia siitä, miten lemmenhetken tulisi hetki hetkeltä edetä. Suunnittelemattomuus antaa tilaa epäonnistumisille ja kömmähdyksille omassa mielessä.
  2. Huumori pelastaa paljon – sanoita siis kömmähdys ääneen! Kun mokaa ei pyri peittelemään, tilanne hälvenee ja siitä muodostuu yhteinen hauska kokemus.
  3. Keskustele seksin jälkeen kumppanisi kanssa tilanne rauhassa läpi. Voit aloittaa kertomalla, että kyseinen sattumus nolottaa sinua. Puhuminen helpottaa oloasi ja lähentää sinua kumppanisi kanssa.

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen vastasi tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin kansalaispaneelissa toukokuussa 2019 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia