Pizzalla on todettu positiivinen vaikutus tuottavaisuuteen työelämässä.

Pitsaa ei mielletä kaikista terveellisimmäksi syötäväksi ja tämän lisäksi se on tutkimuksessa todettu koukuttavimmaksi syötäväksi, mutta siinä on myös jotain hyvää; uuden tutkimuksen mukaan se on tehokas motivaattori – ainakin työelämässä.

Dan Arielyn johtamassa tutkimuksessa, joka on osa hänen Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations -kirjaansa, Israelissa sijaitsevan Intelin puolijohdetehtaan työntekijöille annettiin työviikon alussa lupaus, että jos he saavuttaisivat tavoitteensa, he saisivat joko kupongin ilmaista pitsaa varten, rahabonuksen tai kehuja pomoltaan. Osa työntekijöistä ei saanut minkäänlaista lupausta ja toimivat kontrolliryhmänä.

Glamourin mukaan lähes välittömästi pitsa osoittautui tehokkaimmaksi kannustimeksi työntekijöille, sillä ne työntekijät, joille oli luvattu pitsakuponki, olivat 6,7 prosenttia tuottavampia kuin kontrolliryhmä.

Yllättävää kyllä, rahabonus ei ollut yhtä tehokas motivaattori kuin ilmainen pitsa, sillä se lisäsi tuottavaisuutta vain 4,9 prosentilla. Bonus jäi myös pomolta saatujen kehujen jalkoihin, sillä kehuryhmän työntekijöiden tuottavaisuus kasvoi lähes yhtä paljon kuin pitsalupauksen saaneilla, 6,6 prosentilla.

Jos haluat siis lisää motivaatiota työntekijöillesi tai solmia parempia suhteita työkavereihisi, tiedät mitä napata tarjolle työpaikan taukotilaan.

Voit lukea lisää Arielyn tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour

Kommentit

Kommenttia