Pizza parempi motivaattori kuin rahabonus – saa tekemään tehokkaammin töitä

Pizzalla on todettu positiivinen vaikutus tuottavaisuuteen työelämässä.

Pizzaa ei mielletä kaikista terveellisimmäksi syötäväksi ja tämän lisäksi se on tutkimuksessa todettu koukuttavimmaksi syötäväksi, mutta siinä on myös jotain hyvää: tutkimuksen mukaan se on tehokas motivaattori – ainakin työelämässä.

Dan Arielyn johtamassa tutkimuksessa Israelissa sijaitsevan Intelin puolijohdetehtaan työntekijöille annettiin työviikon alussa lupaus, että jos he saavuttaisivat tavoitteensa, he saisivat joko kupongin ilmaista pizzaa varten, rahabonuksen tai kehuja pomoltaan. Osa työntekijöistä ei saanut minkäänlaista lupausta ja toimivat kontrolliryhmänä.

Glamourin mukaan lähes välittömästi pizza osoittautui tehokkaimmaksi kannustimeksi työntekijöille, sillä ne työntekijät, joille oli luvattu pizzakuponki, olivat 6,7 prosenttia tuottavampia kuin kontrolliryhmä.

Yllättävää kyllä, rahabonus ei ollut yhtä tehokas motivaattori kuin ilmainen pizza, sillä se lisäsi tuottavaisuutta vain 4,9 prosentilla. Bonus jäi myös pomolta saatujen kehujen jalkoihin, sillä kehuryhmän työntekijöiden tuottavaisuus kasvoi lähes yhtä paljon kuin pitsalupauksen saaneilla, 6,6 prosentilla.

Jos haluat siis lisää motivaatiota työntekijöillesi tai solmia parempia suhteita työkavereihisi, tiedät mitä napata tarjolle työpaikan taukotilaan.

Voit lukea lisää Arielyn tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.