Paritkin omiin sänkyihin – yksin nukkuminen voi olla parempi vaihtoehto hyvinvoinnin kannalta

Kumppanin kanssa nukkuminen voi haitata yöunia niin, että terveys kärsii.

Oman kullan viereen on ihana nukahtaa, mutta sängyn jakaminen oman kumppanin kanssa ei kuitenkaan aina ole niin mukavaa – kumppanin pyöriessä ja kuorsatessa vieressä nukahtaminen voi olla haastavaa.

Glamour kertookin tutkimuksen selvittäneen, että kumppani voi vaikuttaa uneen niin paljon, että yhdessä vietetyt yöt voivat jopa olla haitaksi hyvinvointisi kannalta.

Leedsin yliopiston ja Silentnightin teettämään tutkimukseen osallistuneista 29 prosenttia sanoi kumppanin olevan este nukkumiselle. Ja jos yöllä ei saa nukuttua, voi se vaikuttaa kaikkeen mielialasta ihoon ja syömistottumuksiin.

”On harvinaista, että löydät kaksi ihmistä, joilla on samanlaiset nukkumistottumukset, joten sängyn jakaminen voi olla vaikeaa ja mahdollisesti univajetta aiheuttava prosessi”, The Sleep Schoolin yksi perustaja, tohtori Guy Meadows kommentoi Daily Mailille.

”Monille ihmisille eri huoneissa nukkuminen voisi johtaa parempiin, levollisempiin yöuniin”, Silentnightin uniasiantuntija, tohtori Nerina Ramlakhan sanoi.

Glamourin mukaan nukkumisjärjestelyt ovat kuitenkin monimutkaisempi asia; LM Researchin tutkimus toi ilmi, että 36 prosentilla on vaikeuksia nukkua, jos eivät saa antaa kumppanilleen hyvänyönsuukkoa.

Jos et halua nukkua eri sängyssä tai huoneessa kuin oma kultasi tai se ei ole mahdollista, antoi Meadows sitä varten omat vinkkinsä. Meadowsin mukaan monet taistelut nukkumaan mentäessä johtuvat erilaisista rutiineista ennen yöunia.

”Kun toiset tykkäväät lukea kirjaa, toiset haluavat katsoa televisiota. Kompromissit ovat avainasemassa, joten on syytä löytää kummallekin sopiva rutiini. Jos se ei toimi, voi esimerkiksi korvatulppien ja silmälappujen avulla blokata epätoivottua ääntä ja valoa”, Meadows vinkkasi.

Olemme aiemmin kertoneet, että naiset ovat huonompia nukkumaan kuin miehet, vaikka tarvitsevat enemmän unta. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Nukutko sinä yksin vai kumppanisi kanssa tai voisitko kuvitella nukkuvasi ilman kumppaniasi? Ota kantaa kommenteissa!

Lähde: Glamour, Daily Mail