Pähkinät ovat ravitsemuksellinen tehopakkaus

Useat tutkimukset ovat selvittäneet pähkinöiden hyviä puolia ja niiden syömisestä aihetuvia vaikutuksia.

Pähkinöillä tiedetään olevan hyviä terveysvaikutuksia ja nyt uudet tutkimukset ovat selvittäneet niitä lisää. Newserin mukaan useat suuret tutkimukset, joista vähintään kahdessa oli kymmeniä tuhansia osallistujia, paljastivat, että runsaampi pähkinöiden kulutus johti pienempään kuoleman riskiin, erityisesti sydäntaudin tai syövän takia.

Newserin mukaan yllä mainittujen tutkimusten keskittyessä varakkaisiin, perehtyi JAMA Internal Medicinessä julkaistu tutkimus vähemmän varakkaisiin ja sai samankaltaiset tulokset 200 000 osallistujan joukosta.

Pähkinäallergiat ovat yleisempiä nykyisin, mutta yksi tutkimus osoitti naisten voivan vähentää mahdollisuutta, että omalla lapsella olisi pähkinäallergia syömällä pähkinöitä tai maapähkinöitä raskauden aikana. Lasten allergiariskiä voi myös alentaa antamalla heille pähkinöitä syötäväksi.

Pähkinöissä on myös rasvaa, mutta tutkimukset ovat osoittaneet pähkinöitä syövien olevan yleensä hoikempia kuin he, jotka eivät syö pähkinöitä. Newserin mukaan jopa he, jotka ottivat pähkinät osaksi ruokavaliotaan laihtuivat paremmin kuin he, jotka eivät syöneet pähkinöitä, mikä luultavasti johtuu siitä, että pähkinöissä on paljon proteiinia ja rasvaa, mikä auttaa välttämään napostelua makeisilla.

Kaiken lisäksi brittiläinen tutkimus selvitti aiemmin, että maapähkinöiden tai maapähkinävoin lisääminen aamupalaan piti ihmiset kylläisenä tasaisen verensokerin kera jopa 12 tuntia. Pähkinöissä on myös vitamiineja ja antioksidantteja.

”Kaikki tämä ynnättynä yhteen tekee pähkinöistä ravitsemuksellisen tehopakkauksen”, Jane Brody kirjoitti New York Times -lehdessä julkaistussa artikkelissa pähkinöihin ja niiden terveysvaikutuksiin liittyen.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.