Kyselytutkimuksen mukaan heterosuhteessa olevat miehet eivät vaikuta tiedostavan, että naiset laukeavat harvemmin kuin he itse.

Kuten sukupuolten välistä palkkaeroa, ei orgasmieroakaan ole saatu vielä kurottua umpeen. Seksilelufirma Lelon teettämä kysely on paljastanut, että heteromiehet saavat edelleen useammin orgasmin seksin aikana kuin heteronaiset, uutisoi brittilehti Metro.

Prosenteissa tämä ilmenee näin: kaksi kolmesta miehestä (66 %) saa orgasmin seksin aikana, kun taas naisista orgasmin saa vain kaksi viidestä (43 %). Lisäksi lähes yksi 20:sta heteronaisesta ei ole koskaan saanut orgasmia seksikumppanin kanssa.

”Orgasmiero viittaa tilastoihin, jotka osoittvat miesten saavan enemmän orgasmeja heteroseksuaaleissa seksikokemuksissa kuin naiset. Näemme myös, että tätä eroa ei ole olemassa, kun naisilla on seksikokemuksia naisten kanssa, mikä antaa ymmärtää, että ero on sukupuolittunut”, Lelon seksi- ja parisuhdeasiantuntija Kate Moyle selitti.

Moylen mukaan tämä johtuu monenlaisista tekijöistä, kuten koulutuksen puutteesta, kulttuurisista eroista ja siitä, että monet ihmiset keskittyvät yhdyntään lauetakseen, vaikka monet naiset kaipaavat klitoriksen stimulointia orgasmin saadakseen.

Vain kolmannes puhuu orgasmiensa vähyydestä

Sen lisäksi, että heteronaiset vaikuttavat saavan orgasmeja vähemmän kuin miehet, eivät miehet vaikuta olevan edes tietoisia naisten laukeamattomuudesta. Metron mukaan valtaosa parisuhteessa olevista kertoi, että kumppani saa orgasmin 60 prosenttia kerroista.

Metro kertoo, että kyselyn mukaan vain kolmannes puhuu kumppaninsa kanssa orgasmeistaan tai oikeastaan niiden puutteesta. Miehet ottavat asian puheeksi naisia todennäköisemmin, sillä naisista vain hieman yli puolet (56 %) puhui asiasta verrattuna 73 prosenttiin miehistä.

Lelon kyselytutkimus myös paljasti, että kolme kymmenestä ihmisestä teeskentelee orgasminsa säännöllisesti, ja naisilla tämä tapa on yleisempi kuin miehillä. Kyselyyn vastasi 4 000 heteronaista- ja miestä ympäri Iso-Britanniaa.

Naiset voivat saada orgasmin monella tapaa ja aiemmin julkaistussa artikkelissa seksuaaliterapeutti kertookin kymmenen erilaista keinoa. Toisessa artikkelissa kerrotaan erilaisesta orgasmiserosta, eli kuinka naisilla kestää kauemmin laueta ja minkälaiset tavat voivat auttaa saavuttamaan hekuman huipun yhtä aikaa.

Lähde: Metro