Seksuaaliterapeutti kertoi myös erilaisista orgasmeista, joita miehet voivat kokea.

Orgasmin saaminen ei ole jokaiselle vaivatonta, mutta on olemassa monenlaisia, kenties yllättäviäkin keinoja, joilla voi saavuttaa nautinnon huipun. Orgasmi on moniulotteinen asia tutkia, todentaa tai mitata, minkä takia siihen liittyy useita, toisistaan poikkeaviakin näkemyksiä.

Kaalimato.comin mukaan monet tutkijat ovat esimerkiksi sitä mieltä, että orgasmikokemuksia on vain yksi, mutta keinoja sen saavuttamiseen on useampia. Jotkut taas kokevat voivansa saavuttaa erilaisilta tuntuvia orgasmeja.

”Orgasmikokemukset ovat hyvin yksilöllisiä”, muistuttaa Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

”Orgasmin voi saavuttaa stimuloimalla joko yhtä pistettä tai useampaa aluetta yhtä aikaa. Orgasmin aikana syke nousee, mutta aivoissa tapahtuvaa kokemuksellista tapahtumaa ei voida mitata”, hän jatkaa.

”On siis mahdotonta tietää, kokeeko itse orgasmin samalla tavalla kuin joku toinen. Aina ei välttämättä voi myöskään tietää, onko saanut orgasmin, kun sille ei ole selkeää jokaiseen ihmiseen pätevää määritelmää”, hän kertoo.

Naisilla 10 erilaista tapaa saavuttaa orgasmi

Kaalimadon mukaan miehet voivat saada orgasmin ilman, että penistä kosketetaan lainkaan, kuten stimuloimalla eturauhasta. Miehen G-pisteeksikin kutsuttu eturauhasen alue löytyy peräaukon etupuolelta noin 2,5–6 senttimetrin syvyydeltä, ja sitä voi stimuloida esimerkiksi eturauhaskiihottimella.

Orgasmin G-pisteen kautta kokeneet miehet kertovat sen olevan voimakkaampi ja syvempi, kuin peniksen stimulaation kautta tapahtuva orgasmi.

”On hyvä tiedostaa, että miehen orgasmi ja ejakulaatio ovat kaksi eri asiaa. Yleensä ne tapahtuvat yhtäaikaisesti, mutta mies voi saada orgasmin myös ilman ejakulaatiota ja toisin päin. Toisinaan orgasmi ja ejakulaatio saattavat tulla eri aikaan”, Lavikainen sanoo.

Myös naisten on mahdollista saavuttaa orgasmi erilaisin tavoin. Lavikainen listasi 10 kutkuttavinta keinoa, joilla nainen voi stimuloida itsensä kliimaksiin.

  • Klitorisorgasmi. Klitoris on naisen sukuelimien herkin osa, jossa on yli 8 000 hermopäätettä. Klitoris on suurimmilta osin piilossa. Sen näkyvästä päästä haarautuu jopa 10 senttimetriä pitkä osa, jonka kautta klitoris on yhteydessä moniin muihinkin orgasmeihin.
  • Kohdunkaulan orgasmi. Kohdunkaulan lähettyvillä on A-pisteeksikin kutsuttu herkkä alue. Koska alue on varsin syvälle emättimessä, ei penis välttämättä yllä stimuloimaan sitä. Parhaiten kohdunkaulan orgasmin voikin saavuttaa dildolla tai muulla seksivälineellä tai kokeilemalla erilaisia yhdyntäasentoja.
  • G-piste-orgasmi. Naisen G-piste sijaitsee emättimessä noin 3–5 senttimetrin syvyydessä. Varsinaisen pisteen sijaan kyse on ennemminkin alueesta. Helpointa aluetta on hyväillä käyrällä sauvalla. Kiihottuminen saa alueen kovettumaan ja paisumaan. Jotkut saattavat kuitenkin kokea herkän alueen koskettamisen epämieluisaksi.
  • Anaaliorgasmi. Anaaliorgasmi on mahdollista saavuttaa anaaliseksissä tai välineen avulla. Orgasmin saavuttamisessa mukana on kuitenkin aina myös klitoris, jonka ei-näkyvä osa on yhteydessä peppuun.
  • Ejakulointi. Niin sanottu “naisen siemensyöksy”, jossa virtsaputken seinämissä olevista Skenen rauhasista purkautuu kirkasta nestettä. Ejakulointi on syvä orgasmi, jonka saavuttamiseen vaaditaan heittäytymistä ja rentoutumista. Nainen voi saavuttaa tilan stimuloimalla klitorista tai G-pistettä. Ejakuloinnin tunnistaa siitä, että juuri ennen sitä tulee tunne virtsaamisen tarpeesta.
  • Nänni- ja iho-orgasmit. Naisen rinnat ovat hyvin erogeeniset, jolloin orgasmin voi saada myös nänneihin kohdistuvan ärsykkeen kautta. Orgasmi on kuitenkin mahdollista saavuttaa muitakin, kuin ilmeisimpiä kehon erogeenisiä alueita hyväilemällä – vaikkapa polvesta!
  • Suuteluorgasmi. Suutelu on voimakkaasti vaikuttava, herkkä, intiimi ja tunnepitoinen tapahtuma. Stimulaation ohella tämänkin orgasmin saavuttamiseen liittyy vahvasti tunteet ja mielikuvat.
  • U-piste-orgasmi. U-piste eli virstaputken suu on pieni, mutta sitäkin nautinnollisempi alue. Orgasmin voi saavuttaa painelemalla kevyesti virstaputken ympäriltä.
  • ”Coregasm” – orgasmi urheillessa. Tämä orgasmi liittyy lihasten jännittämiseen. Kun verenkierto lisääntyy intiimialueilla, syntyy herkästi kiihottumisen tunne, joka voi voimistua erilaisia kuntoiluliikkeitä tehdessä. Urheiluorgasmin saavuttamiseen voi mahdollisesti liittyä myös mielihyvähormonien erittyminen liikkuessa.
  • Orgasmi ajatuksen voimalla. Nämä ”aivoperäiset” orgasmit voivat tapahtua erilaisin tavoin: fantasioimalla, oikealla hengitystekniikalla taikka unen aikana. Yhteistä niillä on se, ettei niihin liity lainkaan fyysistä stimulaatiota.