Jokainen tarvitsee vapaapäivän virkistäytymistä ja rentoutumista varten.

Arki voi olla välillä – tai useinkin – stressaavaa. Välillä onkin hyvä pitää omaa hyvinvointiaan ajatellen tauko töistä sekä aikuisten maailman vastuista, ja antaa itselle lupa rentoutua.

Alla on muutama ehdotus, mitä tehdä omana hyvinvointipäivänä.

Ota torkut: Päiväunet voivat tehdä ihmeitä hyvinvoinnillesi ja huomaat sen vaikutukset vapaapäivänäsi. Se lisää valppauttasi, parantaa muistiasi, suoritustasi ja mielialaasi. Kaiken lisäksi olosi on todella rentoutunut ja olet täydellisessä mielentilassa vapaapäivääsi varten.

Käy hieronnassa: Hieronnat ovat myös hyvästä mielenterveydellesi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sillä on positiivisia vaikutuksia mielialaan ja se voi helpottaa ahdistusta.

Lue kirjaa: Lukemalla voit päästä toisiin maailmoihin ja voit jättää kaiken taaksesi muutamaksi tunniksi.

Shoppaile tai tutustu valikoimiin: Jos nautit shoppailusta, käy pyörähtämässä kaupoissa vapaapäivänäsi. Älä kuitenkaan käytä sitä tekosyynä tuhlailla asioihin, joihin sinulla ei ole varaa. Pelkkä ikkunashoppailu tai nettikauppojen selaaminen voi auttaa tai se, ettet käytä niin paljon rahaa.

Käy kävelyllä: Luonnon katselu voi helpottaa mieltäsi. Mene läheiseen puistoon tai metsään nauttimaan siis luonnosta.

Vietä aikaa parhaiden ystäviesi kanssa: Nauru on parasta lääkettä ja sille on syynsä. Parhaiden ystävien kanssa vietetty hauska aika voi parantaa mielialaasi. Itselle tärkeiden ihmisten seura on usein piristävää.

Leiki lemmikkien kanssa: On tunnettu fakta, että ajan viettäminen lemmikkien kanssa voi parantaa mielen hyvinvointia ja voivat laskea stressitasoja heti.

Kuntoile: Kuntoilun hyvät puolet ovat varmasti kaikille tuttuja asioita. Valitse jokin liikuntamuoto, josta todella nautit ja tunnet olosi paremmaksi.

Tee ruokaa: Jos kokkaaminen on sinusta terapeuttista, kokeile uutta reseptiä tai luo uusi versio lempiateriastasi. Kun olet valmis, jaa lopputuloksesi muiden kanssa, jotta voit nähdä muidenkin nauttivan kokkailuistasi.

Katso elokuva tai TV-sarjaa: Jos sinulla on jäänyt suosikkisarjasi jaksoja väliin tai olet aikonut katsoa jonkin tietyn elokuvan, mutta et ole ehtinyt, käytä nyt tilaisuus hyväksi.

Meditoi: Meditointi voi todella hiljentää mieltä kaikelta, mikä voi saada sinut alakuloiseksi. Hätistä stressaavat ajatukset ja itsesi epäily täyttäen mielesi rauhallisella hiljaisuudella. Bonus: Meditoi ulkona, joten saat iloa ympäröivästä luonnosta.

Miten sinä rentoudut ja hoidat mielenterveyttäsi? Kommentoi alle!

Lähde: Popsugar