Valitettavasti ruoka ja liikunta eivät ole ainoat asiat, joista huolehtia.

Moni nainen kamppailee painonsa kanssa eri syistä. Terveellinen ruokavalio ja riittävä liikunta ovat tärkeässä osassa painonhallintaa, mutta koettaessa välttyä painonnousulta, täytyy pitää silmällä muitakin asioita.

Tutkimusten mukaan myös nämä viisi erikoista asiaa voivat saada painosi nousemaan:

Liiallinen internetin käyttö

The Journal of Pediatrics julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan mitä enemmän viettää aikaa verkossa, sitä enemmän paino nousee. Jos selaat nettisivuja, teet erilaisia epäterveellisä asioita: et liiku, huomaamatta napostelet sipsejä tai muita herkkuja samalla ja saatat valvoa aamuyöhön söpöjä eläinkuvia katsoen. Koeta joka ilta jättää 30 minuuttia nettiä selaamatta ja keskity terveellisempiin aktiviteetteihin – tai mene vain niin sanotusti ihmisten aikoihin nukkumaan.

Kämppiksen käytös

Jos asut kämppiksen kanssa etkä ole koskaan nähnyt hänen tekevän itse ruokaa, on hyvin mahdollista, että hänen epäterveelliset tavat vaikuttavat myös sinun painoosi. Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan ne korkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijat, joilla on aktiiviset, terveydestään huolehtivat kämppikset, lihoavat epätodennäköisemmin. Ympärilläsi olevien käytös vaikuttaa omaasi.

D-vitamiinin puutos

D-vitamiinin puutos on yleistä aikuisten joukossa. D-vitamiinia kannattaa kuitenkin saada riittävästi, koska se vahvistaa luita sekä tutkimuksissa sen puutos on yhdistetty liikalihavuuteen.

Toistat televisiosta ja Pinterestistä löydettyjä reseptejä

Appetite-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka ottavat ruokaohjeita televisiosta ja sosiaalisesta mediasta, painavat keskimäärin enemmän kuin ihmiset, jotka eivät tee ruokaa samalla tavalla. Uutisoimme tästä tarkemmin maaliskuussa ja voit lukea uutisen täältä.

Onnelliset parisuhteet

Health Psychologyssa julkaistu tutkimus kertoo, että tyytyväisissä parisuhteissa olevat eivät ole enää kiinnostuneet kumppanin mielenkiinnon herättämisestä ja ovat vähemmän motivoituneita syömään terveellisesti ja liikkumaan. Parisuhdepaino on siis tämän tutkimuksen mukaan täyttä totta.

Lähde: Marie Claire