Television ruokaohjelmien ohjeet sekä sosiaalisesta mediasta löytyvät ohjeet ovat kytköksissä korkeampaan painoindeksiin.

Appetitessa julkaistun tutkimuksen mukaan television kokkausohjelmat voivat lihottaa niitä katsovia. Cornellin yliopiston tutkijat tekivät kyselyn 501 satunnaisesti valitulle 20-35-vuotiaalle naiselle heidän kokkaustavoistaan sekä selvittivät heidän painoindeksinsä.

Newserin mukaan tutkimuksessa selvisi, että kokkausohjelmia katsovat ja säännöllisesti alusta alkaen ruokansa itse tekevät naiset, ”tekijät”, painoivat keskimäärin noin 75 kiloa. Sen sijaan ”katsojat”, eli naiset, jotka katsoivat ruokaohjelmia, mutta eivät kokanneet itse niissä toteutettuja reseptejä, painoivat keskimäärin 70 kiloa.

”Jos olet ”tekijä”, voit olla alttiina lisäkilojen riskille ja korkeammalle painoindeksille”, tutkimusta tehnyt Lizzy Pope kommentoi.

Sosiaalista mediaa, muun muassa Pinterestiä, ruokaohjeiden löytämiseksi käyttävillä naisilla oli myös korkeampi painoindeksi. Muut naiset sanoivat ravitsemusterapeuttien, lehtien, ruokablogien, sanomalehtien, terveyssivustojen ja YouTuben vaikuttavan heidän kokkaustapoihinsa, mutta ne eivät olleet kytköksissä korkeampaan painoindeksiin.

Pope varoittaa Newserin mukaan, ettei tutkimustulos tarkoita, että ruokaa pitäisi hakea muualta itse tekemisen sijaan, vaan avainasemassa on löytää terveellisiä reseptejä. Pope sanoi, etteivät ruokaohjelmien reseptit välttämättä ole terveellisiä.

”Ravintolatasoisia aterioita ei pitäisi syödä päivittäin”, Pope kommentoi.

Lähde: Newser