Etenkin naisilla, jotka juovat monta kuppia kahvia päivässä, riski kuolla aiemmin on suurempi kuin miehillä.

Runsas kahvinjuonti voi vähentää itsemurhariskiä, mutta se voi silti tappaa sinut. Tutkimus on nimittäin yhdistänyt runsaan kahvinjuonnin suurempaan kuolemisriskiin alle 55-vuotiailla. Runsas kahvinjuonti tarkoittaa tutkimuksen mukaan 28 kuppia viikossa eli neljä kuppia päivässä.

Paljon kahvia juovilla naisilla riski kuolla nuorempana on tuplasti suurempi, kun taas miehillä se on 56 prosenttia. Tutkijoiden mukaan yli 55-vuotiaat, jotka juovat kolme kuppia tai vähemmän, saavat tehdä niin kaikessa rauhassa.

Tutkimuksen mukaan runsaasti kahvia juovat tupakoivat todennäköisemmin sekä heillä on sydän ja keuhkot huonomassa kunnossa. Tutkimuksessa analysoitiin noin 45 000 ihmistä ikähaarukaltaan 20-87-vuotiaita. Tutkimukseen osallistuneista 2 500 oli kuollut 17 vuoden jälkeen, mutta kahvin tarkka rooli ei ole tiedossa.

”Tarkka mekanismi kahvin ja kuolleisuuden välillä tarvitsee vielä tarkennusta”, tutkimuksessa mukana ollut kertoi The Guardianille.

”Dieettitekijät, siviilisääty ja muut sosioekonomiset tekijät, joita ei säädelty tutkimusta varten, voivat vaikuttaa osaan tai kaikkiin tutkimuksen havainnoista”, lääkäri sanoi.

Tutkimuksen pääkirjoittaja kehottaa kuitenkin välttämään liiallista kahvinjuontia, kunnes lisätutkimuksia aiheesta on tehty.

Lähde: Newser