Rajoittamalla nautittujen kaloreiden määrää voi muutoksia tapahtua muuallakin kuin painossasi.

Nukut paremmin, kilot karisevat ja seksivietti kasvaa. Tutkimuksen mukaan yhdellä muutoksella ruokavaliossa nämä asiat voivat olla mahdollisia – kaloreiden rajoittamisella.

Women’s Healthin mukaan tutkimusta varten sataa ylipainoista sekä keskivertopainoista miestä ja naista pyydettiin jättämään pois 25 prosenttia päivittäisestä nautittujen kaloreiden määrästään kahden vuoden ajaksi. Heidän tuloksiaan verrattiin osallistujiin, jotka eivät tehneet muutoksia ruokavalioonsa.

Kaksi vuotta kestäneen tutkimuksen osallistujat, jotka noudattivat kaloreiden suhteen rajoitettua ruokavaliota, laihtuivat sekä kertoivat nukkuneensa öisin paremmin ja omaavansa paremman seksivietin verrattuna osallistujiin, jotka söivät normaalisti.

Women’s Health kuitenkin huomauttaa, että kaloreiden rajoittaminen ruokavaliossa ei ole helppoa eikä kovin nautinnollista eikä tutkimukseen osallistuneista kaikki onnistuneet 25 prosentin rajoituksessa; tutkijoille ilmenikin, että osallistujat onnistuivat jättämään pois 11,9 prosenttia päivittäisestä kaloreiden määrästään.

Monet tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että terveen painon ylläpitäminen on hyvästä sekä yöunia että seksielämää ajatellen. Ja kuten tämä JAMA Internal Medicine -journalissa julkaistu tutkimus osoittaa, ei sinun täydy liioitella kaloreiden rajoittamisessa, jotta tuloksia syntyisi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.