Leipä ja sokeri eivät yleensä kuulu laihdutusruokavalioon.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että osa laihdutustutkimuksista kuitenkin puoltaa hiilihydraattien merkitystä painonhallinnassa. Tässä on 9 maistuvaa ruokaa, joiden on todettu auttavan painonhallinnassa:

1. Makea jälkiruoka

Tel Avivin yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka söivät reilusti hiilihydraatteja, proteiinia, sekä makean jälkiruoan sisältävän aamiaisen, onnistuivat laihtumaan paremmin kuin ihmiset, joilla aamiainen oli vähän hiilihydraattia sisältävä ja sokeriton.

2. Kaurapuuro saksanpähkinöillä

Saksanpähkinät sulavat hitaasti ja sen vuoksi olo tuntuu paljon kylläisemmältä pidempään. Jos ne nautitaan hyvien hiilihydraattien kanssa, voi olo pysyä kylläisenä vielä pidempäänkin, koska hiilihydraatit antavat energiaa, kun taas pähkinät ylläpitävät sitä energiaa koko päivän.

3. Kotitekoinen voileipä

Kun teet leivän itse, päätät mitä siihen laitat, joten leivän energiapitoisuus pysyy näin hyvin hallinnassa.

4. Ruokaisa salaatti

Salaatti on kautta aikojen ollut laihdutusruokaa, mutta salaatin ei tarvitse sisältää ”pelkkää rehua”, vaan voit koostaa salaatin vatsaa täyttävillä aineilla, kuten laadukkaalla lihalla, siemenillä ja hyvää tekevillä kasviöljyillä.

5. Tumma suklaa

Tumma suklaa, verrattuna tavalliseen suklaaseen, on täyteläisempi ja sen takia se tyydyttää makeanhimon pienemmällä määrällä, kuin tavallinen maitosuklaa.

6. Cantaloupe-meloni

Cantaloupe-meloni sisältää kaliumia, joka edesauttaa laihdutuksessa. Lisäksi se on luonnollinen diureetti ja auttaa sinua hikoilemaan enemmän, mikä taas edesauttaa rasvanpoltossa.

7. Aamiaisburrito

Aamiaisburrito, koostettuna hyvistä hiilihydraateista ja rasvoista, sekä laadukkaista proteiineista voi hillitä nälkääsi myöhemmin päivällä.

Lue myös: Muista syödä aamiainen – Tutkimus: Aamupala voi saada kropan polttamaan enemmän hiilareita treenin aikana

Maistuisiko sinulle jokin näistä? Jaa myös vinkit kavereille!

Lähde: Women Daily Magazine