Mausteita on älytön määrä tarjolla, mutta maistuvia ruokia loihtiakseen ei keittiön maustehyllyn tarvitse pursuta kymmenittäin erilaisia mausteita.

Real Simplen mukaan et itse asiassa tarvitse suolan lisäksi kuin seitsemän muuta maustetta, jotka saavat kokkailusi maistumaan mahtavalta. Säilytä mausteet ilmatiiviisti pois suorasta lämmöstä ja valosta ja ne pysyvät hyvänä pitkään.

Nämä päivittäiset mausteiden tähdet pitäisi löytyä sinunkin keittiöstäsi.

Chilihiutaleet

Chilihiutaleet tai murskattu chili on monikäyttöisin tapa tuoda potkua ruokaan. Real Simplen mukaan sekoittamalla ne ruoanlaiton alussa kuumassa öljyssä, saat hieman heikennettyä chilin tulisuutta.

Laakerinlehti

Yhden lehden (tai jopa puolikkaan) herkät, yrttiset ominaisuudet tuovat uutta ulottvuutta hautuvaan kastikkeeseen tai liemeen.

Kaneli

Jauhettu kaneli antaa lämpimän, nostalgisen lisäyksen jälkiruokiin, mutta Real Simplen mukaan se tekee saman myös suolaisille ruoille.

Korianteri

Jauhettua korianteriakin kannattaa hankkia maustevalikoimaan. Korianteria käytetään usen välimerellisissä keitoissa ja padoissa. Saat vielä lisää makua, kun yhdistät sen kuminaan.

Kumina

Latinalaisen Amerikan keittiössä sekä curryjauheissa suosittu kumina korostaa Real Simplen mukaan papujen ja palkokasvien makua ainutlaatuisella, hieman kitkerällä maullaan. Lisää tätä etenkin kasvis- tai jauhelihapihveihin.

Chilimausteseos

Chili on Real Simplen listalla kahdesti. Toisessa versiossa on kuitenkin kyse mausteseoksesta, jossa voi olla mukana kuivattuja chilejä, valkosipulia, oreganoa, kuminaa, korianteria ja neilikkaa. Mausteseos tuo kerralla monipuolista makua ruokaan ja sitä voi myös hieroa vaikkapa pihvien pintaan ennen grillausta.

Mustapippuri

Juuri jauhettu mustapippuri on aina se paras vaihtoehto. Pidä keittiössä pippureita, joilla täytät pippurimyllyä etkä enää palaa takaisin ostamaan valmiiksi jauhettua pippuria.

Lähde: Real Simple