Kumppanin uskottomuuden kostaminen pettämällä itse on hieman yleisempää naisten keskuudessa.

Kolmannes ihmisistä ”kostopettää” kumppaneitaan, selviää pettämissivusto Illicit Encountersin kyselytutkimuksesta. Kostopettäminen on siis heille tapa kostaa kumppaninsa uskottomuus.

Kostopettäminen on hieman yleisempää naisten keskuudessa kuin miesten. 37 prosenttia kyselyyn osallistuneista naisista kertoi kostopettäneensä verrattuna 31 prosenttiin miehistä.

Metron mukaan yli puolessa tapauksista (54%) kostopettäjä kertoi kumppanilleen uskottomuudestaan todella saadakseen kostonsa. 81 prosenttia kostopettäjistä koki, että heillä oli oikeus pettää, koska kumppani oli ollut uskoton ensin.

Vaikka voisi kuvitella, että parisuhteet päättyisivät uskottomuuden tultua ilmi eikä kostopettämistä tapahtuisi, vain 26 prosenttia päätti suhteensa heti uskottomuuden paljastuttua. Tutkimuksen mukaan tämä voi johtua taloudellisista syistä: parit pysyvät yhdessä, koska ei ole varaa erota ja laittaa pystyyn kahta kotia.

”Kostopettävien naisten määrä on kasvanut suuresti viimeisen vuoden aikana”, Illicit Encountersin edustaja Christian Grant sanoi.

”He ovat jumissa onnettomissa parisuhteissa, joista heillä ei ole vara lähteä asuntojen hintojen ja taloudellisen epävarmuuden takia. He eivät olleet suunnitelleet pettävänsä, mutta kokevat sen oikeutetuksi, koska heidän kumppaninsa petti ensin”, hän jatkoi.

”Tällainen potut pottuina -pettäminen voi joskus lähentää pareja, koska kun molemmat ovat pettäneet, ei kummallakaan osapuolella ole sellaista vääryyden tunnetta. Monet huomaavat olevansa onnellisempia siitä, mitä heillä jo on ja hoksaavat, ettei ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolen”, Grant lisäsi.

”Jos huomaat siis kumppanisi olleen uskoton jouluna, paras neuvo saattaa olla pettää itsekin”, Grant totesi.

Metron mukaan jos sinua on petetty ja harkitset kostopettämistä, kannattaa miettiä hetki, onko pettäminen kaiken arvoista. Sopiminen uskottomuuden jälkeen on täysin mahdollista, mutta se vie aikaa ja vaatii töitä rakentaa luottamus uudelleen – ja vaikka pettäminen voi tasoittaa tilanteen, harvoin kaikki sujuu niin saumattomasti.

Halu satuttaa sinua satuttanutta ihmistä voi kertoa siitä, että on aika erota ja varsinkin silloin, jos sinua on jo satutettu uskottomuudella. Koeta siis välttää tekemästä hätiköityjä päätöksiä ja punnitse vaihtoehtojasi sekä sitä, mitä todella haluat.

Lähde: Metro