Toisten rasittavat tavat käyvät enemmän naisten hermoille.

Jokainen varmasti tuntee henkilön tai henkilöitä, jotka käytöksellään saavat muut ärsyyntymään. Tutkimuksen mukaan toisten rasittavat tavat kuitenkin ärsyttävät enemmän naisia kuin miehiä.

Personality and Individual Differences -journalissa julkaistua tutkimusta varten 235 ihmistä kertoivat, kuinka paljon heitä ärsyttävät kontrolloivat, antagonistiset, liian hempeilevät, huomiota hakevat tai muuten yleisesti ärsyttävät ihmiset. Nämä tavat ärsyttivät tutkimukseen enemmän naisia kuin miehiä.

Glamourin mukaan tutkimus myös osoitti, että naiset ovat herkempiä kylmälle käytökselle, kun taas miehet ovat enemmän virittyneitä lämpimälle käytökselle.

Tutkijoiden teoria tämän selitykseksi on, että ihmisten usein huomatessa omien luonteidensa vastaisen käytöksen ja naisten ollessa usein lämpimämpiä, voi kylmä käytös olla naisista luotaantyöntävä.

Yksi tutkimukseen osallistuneista tutkijoista, Christopher J. Hopwood kommentoi tulosten voivan heijastaa naisten vahvuutta.

”Naiset voivat olla keskimäärin enemmän sosiaalisesti tietoisempia, joten ehkä heidän on miehiin verrattuna helpompi huomata ärsyttävät asiat”, Hopwood sanoi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour