Kysely paljasti naisten huomanneen parannusta monilla osa-alueilla siirryttyään tamponeista kuukautiskupin käyttöön.

Useat naiset ovat huomanneet seksielämänsä ja yöuniensa muuttuneen parempaan suuntaan, kun ovat siirtyneet käyttämään kuukautisten aikaan tamponien sijaan kuukautiskuppia, selviää kyselystä. Kyselyllä haluttiin selvittää muutoksia naisten kuukautisissa kuukautiskuppiin vaihtamisen jälkeen.

Naisten intiimiterveyteen liittyviä tuotteita myyvän ruotsalaisen Intimina-yrityksen kyselyn mukaan 46 prosenttia tamponeista kuukautiskuppeihin siirtyneistä naisista on kokenut yöuniensa laadun parantuneen alettuaan käyttää kuukautiskuppia.

26 prosenttia taas kertoi huomanneensa parannusta seksielämässään. Kuukautiskuppien onkin kerrottu voivan vähentää kuivuutta ja vahvistavan emättimen lihaksia, mikä voi parantaa mukavuutta ja näin johtaa miellyttävämpiin hetkiin lakanoiden välissä.

Vaihdos on johtanut myös muihin positiivisiin muutoksiin naisten elämässä. Kyselyyn vastanneista 84 prosenttia sanoi tuntevansa olonsa itsevarmemmaksi kuukautisten aikaan ja 78 prosenttia tunti olonsa mukavammaksi kehossaan.

Kyselyn mukaan kaksi kolmesta naisesta oli taas huomannut emättimen kuivuuden vähentyneen ja 34 prosenttia kertoi kokevansa vähemmän kuukautiskramppeja eivätkä krampit olleet niin voimakkaita.

Intiminan kyselyyn vastasi 1 500 naista.

Lähde: Metro