Nainen, näin usein rintaliivit tulisi pestä – asiantuntijat jakoivat rintsikkavinkkejä

Oikeanlaisesta säilytystavasta oikeaan kokoon, rintaliivien käyttöön on saatavilla monenlaisia vinkkejä.

Moni nainen saattaa käyttää rintaliivejä, jotka eivät ole oikean kokoisia, pestä omansa liian harvoin – tai väärällä tavalla – tai säilyttää niitä tavoilla, jotka eivät tee hyvää rintsikoille. Onneksi on olemassa asiantuntijoita, joiden neuvoilla näiltä virheiltä voi jatkossa välttyä.

Alusvaatemerkki Rigby & Pellerin New Yorkin Fifth Avenuella toimivan myymäläpäällikkö Candece Etafon mukaan esimerkiksi rintaliivit pitäisi pestä aina joka kolmannen käyttökerran jälkeen, ja näiden käyttökertojen ei pitäisi koskaan olla peräkkäisiä.

”Venytät niitä. Tekisitkö samoin lempikengillesi? Lempifarkuillesi? Et”, Etafo sanoi HuffPostille.

Eli siis kuten muiden vaatteiden kohdalla, pitäisi myös rintaliivejä vuorotella. Moni nainen saattaa myös pestä rintsikkansa väärin, sillä konepesu ei ole suositeltavaa.

”Ihanteellista olisi pestä ne käsin ja käyttää alusvaatteille tarkoitettua pesuainetta. Olen kuitenkin realisti ja tiedän, että elämme kiireistä elämää, joten jos sinun täytyy käyttää konetta, on monissa uusissa koneissa käsinpesu- tai hienopesuohjelma. Sulje rintaliivien hakaset ja laita ne pesupussiin. Pesun jälkeen ripusta ne kuivumaan. Alusvaatteille tarkoitetun pesuaineen käytössä tärkeää on se, että siinä on ainesosia, jotka auttavat kangasta ja rintiliivien ympärysosaa palautumaan ennalleen”, Etafo neuvoi.

Rintaliivejä säilytetään väärin eikä kaikkia käytetä

Monilla naisilla löytyy vaatekaappien kätköistä lukuisat rintaliivit, mutta monet niistä jäävät käyttämättä. Etafon mukaan naiset käyttävät vain kaksia rintaliivejä kymmenestä omistamastaan.

”Ihanteellista olisi omistaa 7-10, joita käyttää säännöllisesti. Siihen sisältyy olkaimettomat liivit, urheiluliivit ja mukautettavat liivit”, hän listasi.

Rintaliivejä usein säilytetään hieman miten sattuu; yksi saattaa tunkea ne täyteen alusvaatelaatikkoon, toisella ne roikkuvat oven kahvassa. Kukin toimii tavallaan, mutta jos haluaa rintaliivien kestävän käytössä pidempään, on niiden säilytykseen kiinnitettävä huomiota.

Katie Thacker Boux Avenuelta kertoi HuffPost UK:lle, että asiakkaita usein neuvotaan säilyttämään rintaliivit laatikossa, joka on tarpeeksi suuri, ettei liivejä tarvitse taitella ja ne voivat jokainen olla siellä tasaisesti. Tämä on etenkin kaarituellisten ja muotoiltujen sekä topattujen liivien kohdalla tärkeää, koska se auttaa niitä säilyttämään muotonsa.

Jos haluaa varmistaa, että rintaliivien kupit pysyvät muodossaan, voi kuppien sisään laittaa sukkaparin tai alushousut säilytyksen ajaksi tai säilyttää rintaliivit toisensa sisällä peräkkäin. Toppaamattomat tai ’cut and sew’ -tyylin liivit voi säilyttää huolettomammin, kun taas silkkiset tai pitsiset pitäisi laskostaa käännettynä laatikkoon, jotta herkkä materiaali ei vaurioidu.

Koko kannattaa tarkistaa säännöllisesti

HuffPost huomauttaa, että naisilla saattaa olla virheellinen käsitys rintaliiviensä oikeasta koosta, ja lisäksi koko myös muuttuu elämän aikana. Etafo kertoikin HuffPostille, että omat mittansa pitäisi tarkistuttaa alusvaateasiantuntijalla 6-8 kuukauden välein.

Etafo myös muistutti, ettei olkainten pitäisi koskaan pureutua olkapäihisi – koostasi huolimatta – ja jos näin käy, tarvitset pehmikkeet. Hän lisäsi, että ei haittaa, jos toinen rintaliivien kupeista täyttyy vähemmän kuin toinen, sillä kaikilla toinen rinta on toista hieman suurempi.

”Vaikka toisella puolella olisi pieni väli tai hieman tilaa, ei sitä huomaa vaatteiden läpi”, Etafo lohdutteli.

Rintaliiviasiantuntijan mukaan on myös tärkeää pitää hyvää huolta omista liiveistään. Oikeanlaisten liivien käyttäminen voi muuttaa koko ilmettäsi ja omaa oloasi, mutta silti ne eivät saa kaipaamaansa hoitoa.

”Rintaliiveille täytyy antaa samanlaista hellää huolenpitoa kuin annat muillekin vaatteillesi”, Etafo muistutti.

Voit lukea lisää Etafon vinkkejä täältä.

Tiesitkö sinä, kuinka usein rintaliivit pitäisi pestä ja millä tavoin? Kommentoi alla!

Lähde: HuffPost ja HuffPost UK


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.