Tutkimuksen mukaan keskiverto nainen kuluttaa 55 minuuttia päivittäin ulkonäköönsä, mikä vastaa kahta kokonaista viikkoa vuodessa.

Naisten lukema on lähes kaksinkertainen verrattuna miehiin. Tutkimuksen mukaan miehet käyttävät 4,5 tuntia viikossa ulkonäköönsä, kun taas naisilla viikossa kuluu keskiarvolta 6,4 tuntia.

Eniten aikaa omaan ulkonäköönsä käyttävät kuitenkin teini-ikäiset. The Today Show’n ja AOL:n tutkimuksen mukaan teineiltä ulkonäöstä huolehtimiseen kului viikossa 7,7 tuntia.

Tutkimukseen vastasi 2 000 aikuista ja 200 teini-ikäistä. Sen tuloksista selvisi myös, että 60 prosenttia aikuisista naisista ajattelee negatiivisesti itsestään ainakin kerran viikossa, kun taas miehistä samaa tekee 36 prosenttia.

Itsekritiikki kohoaa kuitenkin korkeammaksi teinityttöjen osalta. Tutkimukseen osallistuneista 16-18-vuotiaista tytöistä 78 prosenttia kertoi ajattelevansa ulkonäöstään negatiivisesti ainakin kerran viikossa.

77 prosenttia naisista myönsi puhuneensa omasta ulkonäöstään negatiivisesti jollekin toiselle tutkimusta edeltäneen kuukauden aikana. Tämäkin prosenttiosuus oli jälleen teinin kohdalla suurempi, sillä 80 prosenttia heistä kertoi tehneensä samoin.

Tutkimuksesta selvisi myös, että äidit ajattelevat itsestään negatiivisemmin (73 prosenttia) kuin naiset, joilla ei ole lapsia (65 prosenttia). Hieman yli puolet äideistä, 57 prosenttia, kertoivat olevansa huolissaan siitä, kuinka heidän oma minäkuvansa voi vaikuttaa lastensa minäkuviin.

Tutkimukseen osallistuneiden naisten suurin huoli ulkonäkönsä suhteen oli heidän vatsansa, sillä 69 prosenttia vastaajista kertoi sen olevan heidän kehollinen pakkomielle. Myös miehet murehtivat vatsoistaan eniten, mutta heillä sen osuus oli hieman pienempi, 52 prosenttia.

Lähde: Daily Mail