Unohda duck face -ilmeet ja keskity luonnollisuuteen.

Ulkonäköpaineet nousevat entisestään nyt, kun elämme selfieiden aikaa. Tästä syystä on hyödyllistä tietää, miten näppärästi hyvän selfien voi ottaa – huolimatta siitä, onko mielellään mukana trendissä vai ei.

Alla on muutama helppo vinkki, joiden avulla varmistat näyttäväsi hyvältä selfiessä.

1. Oikea valaistus

Vältä kameran led-salamaan aina, kun mahdollista ja älä ota selfietä koskaan niin, että valonlähde on takanasi. Luonnollista tyyliä tavoiteltaessa ammattilaiset ovat suositteleet ikkunan vieressä seisomista, koska näin saat kuvaasi pehmeää valoa ja kuvasta tulee imartelevampi. Parhaat ajat selfieden ottamiselle tällaisella valaistuksella ovat aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä.

2. Mieti kuvakulmaa

Täysin suoraan kameraan katsomienn on harvoin imartelevaa kenellekään. Parhaan kuvakulman löydät itse kokeilemalla, mutta yleensä pään kallistaminen niin, että vain toinen korva on näkyvissä, johtaa yleensä hyvännäköiseen selfie-kuvaan. Alhaalta päin otettuja kuvia kannattaa välttää, jos et halua luoda itsellesi kaksoisleukaa. Ylhäältä otetut selfiet ovat parempia, mutta liian ylhäältä otettuna mittasuhteet voivat mennä pieleen ja pääsi näyttään liian suurelta muuhun kroppaan verrattuna.

3. Pysyttele erossa kliseistä

Kaikki hyvät yritykset näyttää hyvältä selfiessä voivat mennä hukkaan, jos käytät kuvassa ylikäytettyä teemaa tai ympäristöä. Kannattaakin siis unohtaa duck face -ilme, vessakuvat, peilikuvat, nukkumiskuvat sekä Miley Cyrusin matkiminen. Näiden lisäksi listalla ovat liian seksikkäät kuvat, sillä ne voivat hetkellisesti tehostaa itsetuntoasi, mutta lopulta kadut niiden jakamista sosiaalisessa mediassa.

4. Vältä pakotettuja ilmeitä

Paras lopputulos syntyy usein, kun koetat olla mahdollisimman luonnollinen kuvassasi. Huulille pakotettu hymy on helppo huomata ja voi lähettää viestin, että yrität liikaa. Koeta sen sijaan miettiä mukavaa hetkeä ja muistella jotain, joka tuo aidon hymyn huulillesi.

Lähde: Become Gorgeous