Personal trainer ja rekisteröity ravitsemusterapeutti paljasti, kuinka nopeasti tuloksia voi nähdä, kun koettaa hätistää vatsarasvaa.

Vatsarasvasta eroon pääseminen ja senttien karistaminen vyötäröltä voi tuntua lähes mahdottomalta tehtävältä. Vatsa on alue, mistä monet haluavat laihtua, mutta se on vaikeaa – eikä rasvasta eroon pääsemistä voi kohdentaa loputtomilla vatsalihasliikkeillä tai lankuttamisella.

Popsugarin mukaan on kuitenkin hyviä uutisia: vatsarasvasta voi päästä eroon ja jos tekee kovasti ja fiksusti töitä, voi tuloksia nähdä jo viikkojen kuluessa.

”Vyötärönympäryksen pienenemistä voidaan havaita jo niinkin pienessä ajassa kuin kahdessa viikossa”, personal trainer ja rekisteröity ravitsemusterapeutti Jim White sanoi Posugarille.

”Vaikka vauhti, jolla senttejä lähtee riippuu henkilöstä, lisääntyneellä aktiivisuudella ja kaloreiden vähentämisellä on mahdollista huomata eroa vyötäröllä”, hän lisäsi.

Whiten mukaan täytyy joka päivä jäädä 500 kalorin vaje, jos haluaa laihtua noin puoli kiloa viikossa (puoli kiloa rasvaa vastaa noin 3 500 kaloria). Popsugarin mukaan täytyy kuitenkin huolehtia, että syö vähintään 1 200 kaloriapäivässä, jotta keho ja aivot toimivat kunnolla.

Jos laihdut kalorivajeen ja liikunnan avulla, voit saattaa rasvan määrän vähentyässä lihasmassaa tulla lisää, joten vaaka ei välttämättä ole paras tapa seurata omaa edistymistä. White suosittelikin mittaamaan vyötärönympärystä, jotta voit seurata rasvan lähtemisen edistymistä.

”Suurempi vyötärönympärys on indikaattori sydän- ja verisuonisairauksille, diabetekselle ja korkealle verenpaineelle”, White sanoi.

”On mahdollista vähentää senttejä vyötäröltä kahdessa viikossa dieetti- ja kuntoiluohjelman aloittamisesta, huomatuksena se, että enemmän vatsarasvaa omaavat huomaavat suuremman pienentymisen nopeammin”, hän lisäsi.

Kuntoilun suhteen White suositteli aerobisen liikunnan, erittäin korkean intensiteetin aerobisen liikunann ja voimaharjoittelun yhdistämistä. Yksi parhaimmista kuntoilumuodoista juuri vatsarasvaa ajatellen on Tabata, joka on HIIT-treeniä, jossa 20 sekunnin intensiivistä työskentelyä seuraa 10 sekunnin lepo.

Liikunnan ja ravinnon yhdistelmällä tuloksia alkaa näkyä. Popsugar kuitenkin muistuttaa mittaamaan vyötäröä eikä vain kiinnittämään huomiota vaa’an lukemiin.

”Ne, joiden laihdutussuunnitelma keskittyy sekä ravintoon että liikuntaan ovat vähentäneet vatsarasvaa nopeammin kuin he, jotka keskittyvät vain liikuntaan tai vain ravintoon”, personal trainer ja hyvinvointivalmentaja David Chesworth kertoi Popsugarille.

Lähde: Popsugar

Kommentit

Kommenttia