Näin kauan kestää päästä eroon vatsarasvasta – se voi olla nopeampaa kuin kuvittelit

Vatsarasvasta eroon pääseminen ja senttien karistaminen vyötäröltä voi tuntua haastavalta, mutta se voi olla tarpeellista.

Sisäelinten ympärille kertynyt rasva on terveydelle haitallista ja se kasvattaa monenlaisia terveysriskejä tyypin 2 diabeteksesta sydänsairauksiin. Kun naisella vyötärönympärys ylittää 90 cm, on silloin kyse vyötärölihavuudesta, mutta suurissa tutkimuksissa on todettu, että kun naisilla vyötärön senttien määrä ylittää 80, alkaa sairauksien vaara kasvaa.

Terveyskirjaston mukaan viimeistään tämän 90 cm:n ylittyessä on järkevää ryhtyä pienentämään vyötäröä, koska sairauksien vaara on selvästi suurentunut – ja mitä enemmän tämä 90 cm ylittyy, sitä enemmän sairauksien vaara suurenee. Popsugarin mukaan on kuitenkin hyviä uutisia: vatsarasvasta voi päästä eroon, ja jos tekee kovasti ja fiksusti töitä, voi tuloksia nähdä jo viikkojen kuluessa.

”Vyötärönympäryksen pienenemistä voidaan havaita jo niinkin pienessä ajassa kuin kahdessa viikossa”, personal trainer ja rekisteröity ravitsemusterapeutti Jim White sanoi Posugarille.

”Vaikka vauhti, jolla senttejä lähtee riippuu henkilöstä, lisääntyneellä aktiivisuudella ja kaloreiden vähentämisellä on mahdollista huomata eroa vyötäröllä”, hän lisäsi.

Kalorivajeella tuloksia

Whiten mukaan täytyy joka päivä jäädä 500 kcal vaje, jos haluaa laihtua noin puoli kiloa viikossa (puoli kiloa rasvaa vastaa noin 3 500 kcal ). Popsugarin mukaan täytyy kuitenkin huolehtia, että syö vähintään 1 200 kcal päivässä, jotta keho ja aivot toimivat kunnolla.

Jos laihdut kalorivajeen ja liikunnan avulla, saattaa rasvan määrän vähentyässä lihasmassaa tulla lisää, joten vaaka ei välttämättä ole paras tapa seurata omaa edistymistä. White suosittelikin mittaamaan vyötärönympärystä, jotta voit seurata rasvan lähtemisen edistymistä.

”Suurempi vyötärönympärys on indikaattori sydän- ja verisuonisairauksille, diabetekselle ja korkealle verenpaineelle”, White sanoi.

”On mahdollista vähentää senttejä vyötäröltä kahdessa viikossa dieetti- ja kuntoiluohjelman aloittamisesta, huomatuksena se, että enemmän vatsarasvaa omaavat huomaavat suuremman pienentymisen nopeammin”, hän lisäsi.

HIIT-treeni parhaimpia vatsarasvan hätistämiseen

Kuntoilun suhteen White suositteli aerobisen liikunnan, erittäin korkean intensiteetin aerobisen liikunann ja voimaharjoittelun yhdistämistä. Yksi parhaimmista kuntoilumuodoista juuri vatsarasvaa ajatellen on Tabata, joka on HIIT-treeniä, jossa 20 sekunnin intensiivistä työskentelyä seuraa 10 sekunnin lepo.

Liikunnan ja ravinnon yhdistelmällä tuloksia alkaa näkyä. Popsugar kuitenkin muistuttaa mittaamaan vyötäröä eikä vain kiinnittämään huomiota vaa’an lukemiin.

”Ne, joiden laihdutussuunnitelma keskittyy sekä ravintoon että liikuntaan ovat vähentäneet vatsarasvaa nopeammin kuin he, jotka keskittyvät vain liikuntaan tai vain ravintoon”, personal trainer ja hyvinvointivalmentaja David Chesworth kertoi Popsugarille.

Lähde: Popsugar, Terveyskirjasto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.