Kuntoilu ja liikkuminen on hyvästä mihin aikaan päivästä tahansa.

Australialaisen personal trainer Jason Galean mukaan päivässä on kuitenkin neljä erityistä ajankohtaa, joihin kuntoilun voi keskittää. Galea antoi treenivinkkinsä eri päivän ajankohtiin sopien sekä mitä syödä.

Näin hän neuvoo toimimaan:

Varhaisaamu – kello 04-08

Cardiosta virtaa: Galea suosittelee aloittamaan päivän cardio-treenillä käynnistämään aineenvaihduntaa ja tehostamaan energiatasoja. Kiihdytä kykyäsi polttaa kaloreita, lisää valppauttasi sekä aivotoimintaa ja aseta vire koko loppupäivää varten.

Älä unohda aamupalaa: Kokeile puuroa, kananmunia täysjyväleivällä tai omelettia pinaatin ja avokadon kera. Tämä saa aineenvaihduntasi polttamaan rasvaa ja pitää nälkää kauemmin loitolla.

Keskipäivä – kello 12-14

Painoista iloa: Lievennä päivittäistä stressiä ja paranna mielellistä keskittymistäsi painoharjoittelulla. Tee treeni, kun kehosi lämpötila on korkeimmillaan ja lihaksesi lämpimät ja joustavat.

Keskity proteiiniin: Paljon proteiinia ja terveellisiä rasvoja sisältävä syötävä on parasta suoritusta ja parantunutta kehon koostumusta ajatellen. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi helppo paistettu kananrinta salaatin kera.

Alkuilta – kello 17-19

Hikeä HIIT:lla: Rentoudu ja vähennä stressiä sekä ota kaikki ilo irti iltapäivän treenistäsi high intensity interval training, HIIT-treenillä. Nauti salin sosiaalisesta ympäristöstä ja tee treeni sellaiseen aikaan, milloin kehosi koordinaatio, kestävyys ja keuhkojen suorituskyky ovat huipussaan.

Syö kevyesti: Nauti proteiinipitoista tai terveellisiä rasvoja, sillä Galean mukaan ne pitävät sinut kylläisenä kauemmin kuin hiilihydraatit omillaan. Kokeile manteleita ja hedelmiä.

Ilta – kello 20-24

Sinä määräät: Treenaa kovemmin ja palaudu nopeammin illan treenillä. Kello 20 ja 24 välilä kuntoileminen mahdollistaa sen, että voit itse ajoitaa treenit lähellä nukkumista, näin optimoiden öisin kasvuhormonin ja tehden palautumisympäristön täydelliseksi.

Kevyt iltapala: Pidä syötäväsi kevyenä nauttien lihasta saatavia proteiineja, täysjyvää, vihanneksia tai salaattia. Voit syödä esimerkiksi paistettua kanaa tai kalaa riisin ja ratatouillen kera. Muista pysytellä erossa stimulanteista, kuten kahvista.

Lähde: News.com.au