Suomikin pääsi mukaan yhdellä perinteellään suositun sivuston kokoamalle listalle.

Vuoden vaihtuminen on jälleen lähellä ja ihmiset ympäri maailman juhlistavat sitä oman kulttuurinsa perinteiden ja tapojen mukaisesti. Suosittu BuzzFeed-sivusto kokosi yhteen erikoisempia uudenvuodenaaton tapoja ympäri maailman ja otti joukkoon myös suomalaisen perinteen.

Tällaisia erikoisia uudenvuodenaaton tapoja maailmalta löytyy:

Argentiina

Argentiinalaiset pukevat ylleen uudet, pinkit alushousut löytääkseen rakkauden. Tämän lisäksi tasan puolilta öin, kun vuosi vaihtuu, he astuvat eteenpäin oikealla jalalla aloittaaksen uuden vuoden oikealla jalalla.

Australia

Australialaiset kävelevät kaduilla paukuttaen äänekkäästi kattiloita ja pannuja keskiyöllä.

Brasilia

Brasiliassa väki pukeutuu valkoiseen karkottaakseen pahat henget ja hyppää seitsemän aallon yli saadakseen hyvää onnea.

Chile

Chileläiset popsivat keskiyöllä linssejä, jotta vuodesta tulisi työn ja rahan täytteinen. He myös lakaisevat kotinsa läpikotaisin häätääkseen pahan energian.

Ecuador

Ecuadorilaiset tekevät isoja nukkeja poltettavaksi, mikä ilmaisee menneen vuoden polttamista pois ja uuden vuoden ottamista vastaan. Miehet pukeutuvat naisten vaatteisiin ja teeskentelevät olevansa nuken leskiä ja anelevat kolikoita kaduilla ”pelastaakseen miehensä joutumasta poltetuksi.”

El Salvador

Tämän maan asukkaat rikkovat kananmunan lasiin keskiyöllä ja jättävät sen ikkunalaudalle yön yli. Siihen yön aikana muodostonut muoto on se, mitä onni tuo seuraavana vuonna.

Filippiinit

Filippiiniläiet sammuttavat kaikki valot taloistaan uudenvuodenaattona pitääkseen pahat henget loitolla. Sen lisäksi he avaavat kaikki ovet, kaapit ja ikkunat ja kellon tultua keskiyöhön, he juoksevat sulkemassa niitä.

Puerto Rico

Puerto Ricossa täytetään pannuja ja kattiloita vedellä ja vesi heitetään pois etuovella seistessä, kun kello on kaksitoista yöllä.

Suomi

Tämä on kaikille tuttu, tinojen valaminen, jota ei kuitenkaan enää tehdä. BuzzFeedin sivuilla perinteestä kerrotaan, että onnea ennustetaan heittämällä sulanutta metallia kylmään veteen.

Turkki

Turkkilaiset hankkivat granaattiomenia ja heittävät niitä parvekkeilta alla oleville kaduille. Mitä enemmän ne hajoavat, sitä hedelmällisempi vuosi on.

Venezuela

Venezuelalaiset pukeutuvat keltaisiin alusvaatteisiin hyvää onnea saadakseen.

Venäjä

Venäläiset kirjoittavat toiveen paperille, polttavat paperin ja heittävät sen lasilliseen shampanjaa ja juovat sen ennen kuin kello on minuutin yli puolen yön.

Lähde: BuzzFeed