Kesällä on ihana herkutella, mutta ihanaa on myös tuntea itsensä itsevarmaksi bikineissä. Mitäpä, jos voisit herkutella hyvällä omallatunnolla ja pitää samalla kiinni kuumasta bikinivartalostasi? Nämä grilliherkut tekevät sen täysin mahdolliseksi!

Näitä herkkuja voit hyvällä omallatunnolla grillata vaikka joka päivä! Mukana on vaihtoehtoja myös vegaaneille ja vegetaristeille!

 1. Mustapapu-burgerit
  Tee omat burgeripihvisi mustapavuista! Ne eivät ole vain herkullisia, vaan ovat myös erinomaisia painonpudotuksessa, sillä niissä on valtava määrä kuitua, joka saa sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi pidempään. Niissä on myös runsaasti proteiinia, mikä pitää makeanhimosi paremmin kurissa! Lisää pihveihin halutessasi sieniä, sipulia ja chiliä mausteeksi. Avokado on erinomainen lisuke mustapapu-burgerille!

 2. Munakoiso
  Voit marinoida munakoisosiivuja ennen grillaamista, jotta ne saavat ekstra paljon makua! Munakoisoissa ei ole juurikaan rasvaa, mutta sitäkin enemmän ravintoaineita, jotka pitävät sinut kylläisenä. Ne ovat erinomainen vaihtoehto, jos pyrit vähentämään hiilihydraatteja ruokavaliostasi, ja munakoisot auttavat myös pitämään verensokerisi tasaisena. Itse grillaan aina munakoisoja ilman marinadia ja lisään vain vihreää pestoa grillauksen jälkeen. Todella helppoa, nopeaa ja hyvää!

 3. Halloumi-pihvit
  Pihvejä miettiessä voi olla hyvinkin luova: mitä jos tekisit seuraavan kerran grillatessa pihvisi halloum-juustosta? Niissä on runsaasti proteiinia ja ne sopivat loistavasti yhteen salaatin ja raikkaiden makujen kanssa.

 4. Kana- ja kasvisvartaat
  Tämä on grillauksen klassikko, joka yhdistää hienosti kanan proteiinin ja kasvisten keveyden ja raikkauden. Älä osta kaupan valmiita vartaita, jotka on marinoitu runsaasti sokeria ja lisäaineita sisältävillä marinadeilla. Erityisen hyvää painonpudotukselle tekee suuri määrä kasviksia vartaassa.

 5. Maissitähkä
  Klassinen maissintähkä on yksi suomalaisten suosikki grilliherkuista! Se on samalla myös hyvä valinta painonpudotuksen kannalta. Pidä kuitenkin huolta, ettet sivele maissin pintaan liikaa voita, sillä se toki kumoaa painonpudotusta edistävät vaikutukset.

 6. Lohi
  Lohi on yksi parhaista grilliherkuista, jos haluat pudottaa painoa. Se tekee hyvää niin sydämellesi, aivoillesi kuin luillesi. Tutkimuksissa on todettu, että lohen sisältämät omega-3-rasvahapot voivat auttaa rasvanpoltossa, sillä ne pilkkovat rasvaa ja vähentävät siten rasvavarastoja kehossa. Voit testata lohta esimerkiksi vartaissa tai tehdä lohinyyttejä grilliin.

 7. Burgeri
  Perinteinen burgeripihvi on paljon mainettaan parempi vaihtoehto, jos teet oikeita valintoja. Tee burgeripihvi vähärasvaisesta naudanlihasta ja jätä burgerista pois joko toinen tai kumpikin sämpylänpuolikkaista. Yhdistä pihvin kanssa salaatti ja vaikkapa avokado, ja käsissäsi on hyvinkin terveellinen vaihtoehto!

 8. Tomaatit
  Yksi upea lisuke grillausta varten ovat tomaatit! Osta isoja tomaatteja, leikkaa ne keskeltä halki ja grillaa kummaltakin puolelta. Itse yhdistän näihinkin aina vihreää pestoa grillauksen jälkeen ja tuo yhdistelmä on hurmannut tähän mennessä kaikki!

Alkoiko maha kurnia lukiessa? Hienoa! Ei kun vain grilli kuumaksi ja herkuttelemaan!

Jaa artikkeli myös grillauksesta pitäville ystävillesi!

Lähde: Women’s Health