Muista purkaa stressiäsi – seksielämäsi kiittää

Päivittäiset stressitekijät vähentävät seksin miellekkyyttä.

Päivittäinen stressi ja masennus vaikuttavat enemmän negatiiviisesti naisten seksuaaliseen tyytyväisyyteen ja toimintaan kuin miesten. Tämä käy ilmi kanadalaisen yliopiston tutkijoiden nettikyselyn tulosten analyysistä, joka julkaistiin Journal of Sex & Marital Therapy -lehdessä.

Nettikyselyyn vastasi 155 naista ja 91 miestä, jotka ovat keski-iältään 26-vuotiaita. He saivat vastattavaksi kysymyksiä päivittäisistä stressin aiheuttajista, ahdistuksesta, masennuksesta ja seksuaalisista toiminnoista.

Tuloksista kävi Women’s Healthin mukaan ilmi, että naisten seksuaaliset toiminnat olivat vahvemmin kytköksissä päivittäiseen stressiin ja masennukseen kuin miesten. Päivittäiset stressitekijät vaikuttivat kuitenkin kummankin sukupuolen seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

Tutkijoiden mukaan päivittäiset stressitekijät, kuten rahahuolet ja työstressi, voivat saada ajatukset harhailemaan yhdynnän aikana, joten hetkessä ei ole niin mukana. Se voi vaikuttaa myös siihen, miten keho reagoi kiihottuessaan, ja stressi voi mahdollisesti tehdä seksistä vähemmän miellyttävää ja orgasmien saamisesta vaikeampaa.

Tuloksissa on järkeä, sillä harvoin stressaantuneena ja ahdistuneena tekee mieli hypätä sänkyyn. Muistamalla purkaa ja käsitellä stressiä voi seksielämästä tulla siis parempaa.

Lähde: Women’s Health