Avokadojen avulla syntyy vihreä herkku, joka on tavallista juustokakkua terveellisempi.

Juustokakuja on monenlaisia, mutta myös yhtäläisyyksiä eri kakkujen välillä on – kuten se, että niissä on runsaasti kaloreita. Jos kuitenkin juustokakkuhimot ovat sietämättömät, kokeile tehdä siitä terveellisempi versio avokadojen avulla.

Avokadojuustokakku on upean vihreä ja täynnä vitamiineja sekä terveellisiä rasvoja. Jos avokadon vaikutus makuun mietityttää, ei huolta, sillä Cosmopolitanin mukaan sinun ei tarvitse pelätä, että avokadon käyttäminen pilaisi kakun maun.

Yksi hyvä resepti Cosmopolitanin mukaan on Sweetly Raw -vegaanijälkiruokablogia pitävän Heather Pacen kehittämä. Hänen avokado- ja limejuustokakkuunsa tulee kaksi avokadoa yhdistettynä kookosnektariin tai agaveen, limetin mehuun, vaniljaan, steviaan, kookosöljyyn sekä kookosvoihin.

Pacen ohjeessa neuvotaan sekoittamaan ensin avokadot, nektari tai agave, limettimehu, vanilja ja stevia kunnes niistä tulee tasainen ja kermainen seos. Sitten sekaan lisätään öljy, voi ja hieman limetin kuorta ja sekoitetaan jälleen.

Seos kaadetaan esimerkiksi keksipohjan päälle ja annetaan olla jääkaapissa ainakin kahdeksan tuntia. Lopuksi kakun voi kuorruttaa tai koristella haluamallaan tavalla ja Pace itse käyttää ohjeessaan mansikkaista kuorrutetta – löydät ohjeen avokadojuustokakkuun täältä.

Maistuisiko sinulle tällainen kakku? Kommentoi alla!

Lähde: Cosmopolitan